avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rechizitoriu procurori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rechizitoriu procurori

Buna seara! As vrea sa intreb daca rechizitoriul procurorilor are vreo legatura cu arestarea preventiva a inculpatului?! Fapta s-a intamplat acum doua luni si inca nu s-a dat drumul la proces cu toate ca s-a facut tot ce trebuia facut, toti martorii au fost audiati... De ce intarzie procurorii cu dosarul? Eu cred ca e vorba de reincadrarea faptei. Initial a fost arestat preventiv pentru omor calificat doar pentru ca s-a intamplat in public. Acum speram intr-o noua incadrare a faptei fiindca toate probele si declaratiile martorilor duc la ideea ca a actionat in legitima aparare, a fost provocat.Cum ar putea sa incadreze acum fapta?
Cel mai recent răspuns: ion_iliescu , utilizator 15:48, 30 Octombrie 2011
Legitima aparare este un caz care inlatura caracterul penal al faptei. Putin probabil ca parchetul va retine legitima aparare. Mai mult ca sigur ca va trimite dosarul in instanta, urmand ca legitima aparare sa fie invocata in fata instantei de judecata. Fiind vorba de o infractiune grava, mai mult ca sigur ca va ramane arestat preventiv pana la solutionarea irevocabila a cauzei, adica dupa ce se va judeca si recursul.
Faptul ca a fost provocat,nu schimba incadrarea faptei.
Daca a fost in legitima aparare atunci scapa.
Este greu de demonstrat o legitima aparare,De exeplu daca la lovit cu ceva in cap,se vede intentia de a ucide.depinde exact ce sa intamplat.
Care recurs? Adica ramane arestat preventiv pana se da hotararea definitiva sau condamnarea? Pe tot parcursul procesului? De ce o lungesc atat de mult procurorii si nu dau drumul la proces? Eu cred ca sunt foarte multe probe pt legitima aparare si nu stiu cum sa incadreze fapta. Eu sunt unul din martori.
daca vreti un raspuns concret,dati detalii,
Daca erau atat de multe probe pt legitima aparare, atunci prietenul dvs nu era arestat. Arestarea preventiva este dispusa de catre judecator si fiecare propunere de arestare preventiva este atent solutionata. Unele dintre conditiile arestarii preventive sunt: sa exista probe solide cu privire la savarsirea faptei, faptuitorul sa nu coopereze cu organele de cercetare si sa incerce sa se sustraga de la aflarea adevarului. Dupa cum vedeti, prietenul nu este atat de nevinovat deoarece exista probe impotriva lui si daca era legitima aparare coopera cu politia si procurorul.
Poate ramane in arest pana la solutionarea cauzei, nu are legatura cu rechizitoriul durata arestarii preventive.
Un sfat de viitor: sa se aseze cat mai comod deoarece poate sta acolo chiar si 2 ani, in situatia in care este vinovar si inca 20 dupa proces, daca intre timp, pe parcursul procesului penal dispar conditiile arestarii va fi eliberat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Speþã Florentina_v Florentina_v Bună seara ! Site-ul acesta este menit să explice anumite incertitudini şi ca atare prezint următoarele : X. M conducând sub influenţa băuturilor ... (vezi toată discuția)