avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare in contabilitate cheltuieli utilitati ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare in contabilitate cheltuieli utilitati spatiu inchiriat pfa

Buna ziua,

Sunt PFA si anul trecut am inchiriat un spatiu pt a deschide un punct de lucru. Am platit toate utilitatile aferente din contul bancar deschis pe PFA. Cum inregistrez aceste cheltuieli in registrul de incasari si plati? Facturile sunt pe numele proprietarei, iar la momentul inchirierii am dat o declaratie notariala pe proprie raspundere cum ca voi suporta cheltuielile respective. Inregistrez fiecare factura normal sau se aplica alta metoda?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: moonprincess , utilizator 11:28, 24 Ianuarie 2016
Din normele de aplicare a art. 68 cod fiscal : Sunt cheltuieli deductibile şi cele efectuate pentru întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor folosite pentru desfăşurarea afacerilor chiar dacă documentele sunt emise pe numele proprietarului, şi nu pe numele contribuabilului.
Treceti in rjip conform documentelor doveditoare ale platii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturile de utilitati la un pfa cu sediul in locuință. Criss79 Criss79 buna ziua! Facturile de utilitati pentru un pfa cu sediul in locuinta si ctr de comodat intre proprietar si pfa se deduc in totalitate sau exista o cota parte ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa smioana smioana Buna ziua, Anul trecut am infiintat un PFA in luna ianuarie care are ca obiect de activitate \"Alte transporturi terestre de calatori\". Acum a venit timpul ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)