avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Munca in folosul comunitatii

Buna ziua. Am fost amendat in 2009 in calitate de administrator-firma, insa nu am platit-o dat fiind faptul ca procesul verbal a fost intocmit foara prezenta mea de catre un politist, a carui atributii nu include acest domeniu. Plata amenzii, neffin platit, a fost predat Primariei comunei mele, care m-a at in Judecatorie, unde a fost ecis transformarea amenzii in munca in folosul comunitatii. As avea doua intrebari: 1. Daca m-am documentat bine, in lege scrie ca dupa cinci ani se prescie amena, aceasta nu inseamna ca expira "valabilitatea" acesteia? 2. M-am us la Primarie sa ma interesez de felul muncii, cei 50 de ore pe care "am primit", ce ar trebui sa fac. Viceprimarul mi-a explicat ca trebuie sa strang in padure lemn de salcie 2,5, ori 1 si cu 1 metri, care corespunde cu o zi de munca, adica cu opt ore, sa ma deplasez cu ce vreau eu la o istanta e 6-7 km de comuna de unde trebuie sa-l adun in gramada si cand am terminat cu cei 5 "gramazi", vin si o sa predau"...Intrebarea mea este aca legea reglementeaza felul muncii, caci aceasta munca este egal cu sclavia...Cu mai mult, pentru ca au n-am facut nici o infractiune, mai mult ninci n-am fost "vinovat" in cazul procesului, de aceea nu am platit...
Cu respect, Costache
Cel mai recent răspuns: costacheenache , utilizator 12:06, 24 Ianuarie 2016
Buna ziua,
E munca in folosul comunitatii nu sclavie.Asta-i legea!
De ce nu ati angajat avocat care sa va reprezinte interesele in dosar si care sa stie sa ridice exceptia prescriptiei daca era cazul?
Am cumparat o masina si am platit taxa e poluare, pe care din anul aceasta se poate recupera fara avocat, cu o simpla cerere. Numai ca eu nu o pot cere inapoi, pentru ca am trecut e cei 5 ani. Intrebarea mea este daca statul trebuie sa restituie o suma, exista termen, dar daca omul obisnuit, atunci nu??
Buna ziua,
Orice datorie care intra sub incidenta legii codului fiscal se prescrie prin CINCI ani.
In aceste conditii, din pacate, nu mai puteti solicita restituirea taxei de mediu.
Multumesc pentru raspunsuri. O ultima intrebare: puteti sa ma ajutati, une gasesc, in ce lege, care precizeaza felurile muncii in folosul comunitatii?
Buna ziua,
Felul muncii in folosul comunitatii il stabileste primaria functie de nevoile sale din acel moment.

Alte discuții în legătură

Prescriptia executarii amenzilor contraventionale musclecar musclecar buna ziua am si eu o nelamurire Am fost azi la primarie la taxe si impozite din comuna care fac apartin si le-am cerut sa-mi zica ce suma am de platit la ... (vezi toată discuția)
Transformare amenzi contraventionale,in zile de munca? cristicenuseriu cristicenuseriu Pe parcursul multor ani,lucrand ca sofer de taxi,pe la unele firme private,am acumulat o suma frumusica,provenita din amenzi, date de rutiera si politia ... (vezi toată discuția)
Despre demiterea viceprimarului Manred Manred Buna ziua Tatal meu este viceprimar de cam un an intr-o comuna din judetul vaslui, este membrul al aceluias partit din care face si primarul...pana aici ... (vezi toată discuția)