Buna ziua, unchiul meu a decedat si nu a avut copii, iar sotia a murit acum multi ani. A avut 3 frati, doi dintre ei decedati inaintea lui. Acum am ramas eu(nepoata dupa sora) , o sora care este in viata si un nepot dupa frate. Acest nepot a fost adoptat de fratele unchiului, dar nu stiu exact ce formalitati de adoptie au fost efectuate. Adica nu stiu daca exista acte legale de adoptie sau a fost luat din maternitate si trecut pe numele lor, ca fiind nascut de mama adoptiva. S - a nascut in 1977 si mama adoptiva avea o sora medic si din povestile de familie se pare ca exista varianta sa -l fi luat din maternitate si adus acasa. As vrea sa stiu daca el are dreptul la mostenire dupa unchi, sau daca se poate contesta in vreun fel calitatea lui de mostenitor. Multumesc!
Buna ziua,
Copii adoptati au aceleasi drepturi si obligatii ca si copii naturali asta insemnand ca au aceleasi drepturi si la mostenire.
La momentul dezbaterii succesiunii acel nepot va trebui sa prezinte actul de nastere care este singurul care dovedeste daca este sau nu mostenitor.
Restul barfelor lasati-le in afara biroului notarial.
Nici in perioada comunista nu se luau copii sa se treaca de pe un nume pe altul cum voia fiecare.
Nepotul de frate, fiul fratelui defunctului, indiferent daca e natural, sau infiat, are exact acelasi drept ca si dvs, nepoata de sora, intrati in aceeasi clasa de mostenitori.
Nu puteti sa-i contestati calitatea de fiu/nepot doar pt ca e infiat.
Notarul face verificarile necesare intotdeauna.
Mostenire
fulgisordenea
buna seara,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)