1-in cadrul procesului de succesiune pentru impartirea unei case la tara si a terenului intravilan,expertul topo a alcatuit loturile in favoarea fratelui meu. Am facut obiectiuni in instanta si expertul a raspuns incomplet, nu a dat raspunsuri punctuale.
Ce pot sa mai fac in aceasta situatie? Instanta nu s-a pronuntat in niciun fel. Mentionez ca am un contra expert tehnic judiciar care a semnat pe documentele cu observatiile trimise in instanta.
2-la expertiza imobiliara am constatat ca imobilul a fost lasat in mod intetionat sa se degradeze,pentru a obtine un pret foarte mic la expertiza. Cum pot eu sa demonstrez ca: imobilul in care fratele meu si-a stabilit domiciliul ales(are si o alta casa la oras), acum 11 ani,
nu a fost ingrijit desi a locuit acolo, a lucrat terenul intravilan(gradina) si a obtinut venituri. Ce articol din Codul Civil vechi ma poate ajuta?
3-Fratele meu a transformat o fantana al carei izvor spune ca era secat in hazna. Fantana chiar daca era secata,putea fi curatata si folosita.Pot sa -l actionez in instanta pentru poluarea apelor subterane si schimbarea destinatiei fantanii fara a ma consulta, eu fiind copropietar?
4-fratele meu a luat in fiecare an (timp de 11 ani) subventia agricola de la APIA. Banii nu i-a folosit pentru agricultura, in schimb pamanturile extravilane(6Ha) au fost date fara acte unor oameni care le-au cultivat dupa cum a completat de fiecare data fratele meu cererea pentru subventie.
Am declaratiile oamenilor care au lucrat pamanturile si inregistrari audio.In nenumarate randuri am solicitat APIA sa-mi spuna cine a luat subventia si mi-au raspuns ca nu pot sa-mi raspunda decat cu acordul fratelui meu, desi pamanturile sunt pe numele tatalui decedat.
Unde sa ma mai adresez? Instanta nu a dorit sa faca adresa catre APIA desi in nenumarate randuri am solicitat acest lucru cu scopul de a obtine partea de fructe ce mi s-ar cuveni.
suntem in proces de 4 ani.Imediat dupa decesul tatalui nu mi s-a mai permis accesul in casa parinteasca (recunoaste acest lucru in interogatoriu).am incercat medieri,dat totul a esuat ,asa am ajuns aici.
Daca in cadrul procesului de dezbatere succesorala instanta nu solicita relatii de la APIA,puteti actiona in instanta APIA ptr."obligatia de a face" ca sa spuna cine a luat subventia.
Partaj succesoral
anadoina
Buna ziua,
In anul 2009 tatal meu mi-a vandut 1000 m in intravilanul unei comune.Acest teren a fost obtinut de tatal meu in urma unui partaj succesoral prin ... (vezi toată discuția)