avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Depunerea dosarului de pensionare fara originalul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Depunerea dosarului de pensionare fara originalul carnetului de munca

Ma numesc Barsan Petru domiciliat in Orasul Comanesti,Judetul Bacau.Am fost
angajat in munca incepand cu data de 19.08.1981 si am lucrat la Schela de
Foraj
Comanesti si respectiv Schela de Productie Peroliera Comanesti pana in data
de
27.04.1990 cand m-am transferat la Depoul CFR Adjud unde am lucrat in
functia
de Mecanic ajutor de locomotiva respectiv Mecanic de locomotiva.
Incepand cu data de 11.08.2014 mi s-a desfacut CIM ca urmare a
concedierilor colectve de la CFR Marfa si beneficiez de prevederile OUG
36/2013.M-am prezentat cu actele necesare la Agentia Judeteana pentru
Ocuparea
Fortei de Munca ,Unitatea Locala Comanesti si de atunci Cartea de munca nu e
de
gasit.In curand indeplinesc conditiile de iesire la pensie ,am toate
adeverintele necesare :de grupa,de sporuri,de ture de noapte ,vechime
etc.,copie
conform cu originalul al Cartii de munca dar imi lipseste originalul.
Intrebarea mea este daca pot sa fac demersurile necesare pentru
iesirea la
pensie cu actele specificate mai sus avand in vedere ca a fost scanata
Cartea
de munca.

Cu respect

Barsan
Petru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 26 Ianuarie 2016
Adeverintele de vechime fac dovada vechimii in munca , in lipsa carnetului de munca.
guster62 a scris:
In curand indeplinesc conditiile de iesire la pensie ,am toate adeverintele necesare e grupa,de sporuri,de ture de noapte ,vechime etc.,copie conform cu originalul al Cartii de munca dar imi lipseste originalul. Intrebarea mea este daca pot sa fac demersurile necesare pentru iesirea la pensie cu actele specificate mai sus avand in vedere ca a fost scanata Cartea de munca.

Nu. Legea prevede în mod expres faptul că, împreună cu cererea privind acordarea pensiei, trebuie să depuneţi şi originalul carnetului de muncă. Dacă nu îl găsiţi, vă trebuie adeverinţe pentru toate perioadele cuprinse în acesta.
Fara comentarii...
De ce-au mai scanat cartile de munca?
Doar pentru a se cheltui niste bani de la bugetul de stat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permise cfr pentru pensionari cfr ciobanu constantin ciobanu constantin Cum pot sa obtin permisele CFR pentru mine pensionar CFR ( 46 de ani vechime munca in CFR ) si sotia mea daca au trecut mai mult de 3 ani de cand am iesit la ... (vezi toată discuția)
Identificare grupei pe cartea de munca iulia8868@gmail.com iulia8868@gmail.com Am lucrat 9 ani la Schela Foraj Scaieni (1983-1991).Unde pot identifica grupa pe perioada respectiva? Intre timp Schela Scaieni s-a desfiintat? Multumesc (vezi toată discuția)
Grupa i de munca pentru mecanici de locomotiva mishu88 mishu88 Buna ziua, Tatal meu, ca mecanic de locomotiva la o societate comerciala privata (uzinala) a depus la Casa de Pensii Suceava adeverintele de încadrare în ... (vezi toată discuția)