avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pt ingrijirea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pt ingrijirea copilului

Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in mementul de fata sunt insarcinata cu copilul nr. 2 care se va naste in august 2016 . Care sunt conditiile in care imi voi putea lua in continuare concediu pentru ingrijire copil nr. 2 daca este posibil. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:35, 24 Ianuarie 2016
In acest caz, nu prea mai aveti ce face, intrucat trebuia sa va inscrieti la somaj in termen de maxim 12 de la data incetarii c.i.m. (in speta, pana in septembrie 2015)

Potrivit art.38 din Legea 76/2002 :
(1)Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a)incetarii raporturilor de munca;
...
(2)Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3)Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4)Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.
bine, va multumesc!
Va puteti angaja imediat dupa ce se termina CCC1 si cu un CIM cu timp partial si veti putea beneficia apoi si de concediu de maternitate si de CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal bobu_elena bobu_elena Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil(de 2 ani), concediu care mi se termina pe 19 septembrie 2011. In acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)
Conditii de primire a indemnizatiei pentru al doilea copil ioana123654 ioana123654 Ce as putea sa fac in umatoarea situatie: am avut contract de munca pe perioada determinata care s-a incheiat cand am intrat in ccc, pe 31 mai mi se termina ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)