buna ziua,
Sotia mea are o bunica unde a locuit aprox. 18 ani, dupa ce ne-am cunoscut sa mutat la mine, iar bunica ramanand singura, bunica sta la parter iar noi stam la etaj 1, si in permanenta ne ocupam de cele necesare bunicii,tratament, consult medic, hrana, ingrijire corporala,etc. Sotia ar vrea sa obtina o procura sau ceva de genu pentru a putea obtine casa dupa decesul bunicii, insa ne lovim de faptul ca nici un notar nu se baga intrucat are trei accidente vasculare. Precizez ca bunica mai are si 3 copii care locuiesc in alt judet, dar care acestia nu sau implicat in nici un fel din nici un pct. de vedere privind bunica. Ce poate sa faca sotia in aceasta situatie?
Daca nu veti obtine un act notarial:donatie,nuda proprietate,care, oricum pot fi atacate de copii(descendenti)daca s-ar incalca rezerva succesorala a copiilor, nu aveti solutie juridica.Singura solutie ar fi vanzare-cumparare pur si simplu fara intretinere pe viata sau renta viagera,dar, este de presupus ca nu ar vrea bunica, oricum, problema dvs.este ca nu vrea notarul sa va autentifice actul avand in vedere starea de sanatate a bunicii, notarul a refuzat legal autentificarea actului.
Depinde de cum anume intelege bunica situatia de instrainare a bunului, ca accidentele vasculare nu au relevanta. E nevoie de un certificat IML care sa ateste discernamantul si apoi orice notar accepta incheierea actului. Daca nu, actiune in instanta pentru punere sub interdictie.
Mie imi pare potrivit un document de intretinere cu notificarea mostenitorilor prezumtivi rezervatari. daca nu reusiti, contactati un avocat si va indruma pas cu pas, insa cred ca va descurcati.
sa inteleg ca daca as obtine rezultatul dela IML privind starea de sanatate as putea face mai usor acest act? Insa ne lovim din nou de atacarea acestuia, exista solutii prin care acesta sa nu fie atacat de nimeni?