Stiu ca subiectul nu este nou. Printr-un contract de comodat se pot deduce cheltuilile de intretinere? Adica acel fluturas/chitanta de la asociatie? Stiu ca el cuprinde mai multe lucruri, cum ar fi apa, gunoiul si altele cheltuieli.
Contractul de comodat este incheiat pe o perioada nelimitata, dar din cite am mai citit, am vazut ca ar trebui reinnoit la o anumita perioada de timp (cred ca dpdv al codului civil) si este facut pe intreaga suprafata a apartamentului in care isi desfasoara activitatea un cabinet medical.
Contractul de comodat, prin esenta lui, presupune O GRATUITATE ! Astfel incat orice cheltuiala efectuata in baza unui contract de comodat nu va putea fi considerata deductibila de nici un organ de control ! faceti contract de chirie !
O gratuitate in folosirea spatiului cu conditia suportarii cheltuielilor care decurg din folosirea acestuia, precum gazul, electricitatea, etc...Nu este asa?
Conform art.48 alin.(5) lit.i din Legea nr.571/2003
i) cheltuielile efectuate pentru activitatea independentă, cât şi în scopul personal al contribuabilului sau asociaţilor sunt deductibile numai pentru partea de cheltuială care este aferentă activităţii independente;
deci doar o parte din cheltuieli va fi considerata deductibila
e in functie de organul de control
poate sa va acorde 1/2 sau 1/3 deductibilitate din cheltuieli.
in nici un caz nu vor fi considerate 100% deductibile