avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract comodat deduceri cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract comodat deduceri cheltuieli

Stiu ca subiectul nu este nou. Printr-un contract de comodat se pot deduce cheltuilile de intretinere? Adica acel fluturas/chitanta de la asociatie? Stiu ca el cuprinde mai multe lucruri, cum ar fi apa, gunoiul si altele cheltuieli.
Contractul de comodat este incheiat pe o perioada nelimitata, dar din cite am mai citit, am vazut ca ar trebui reinnoit la o anumita perioada de timp (cred ca dpdv al codului civil) si este facut pe intreaga suprafata a apartamentului in care isi desfasoara activitatea un cabinet medical.
Cel mai recent răspuns: ContSters14414 , utilizator 08:51, 29 Ianuarie 2016
Contractul de comodat, prin esenta lui, presupune O GRATUITATE ! Astfel incat orice cheltuiala efectuata in baza unui contract de comodat nu va putea fi considerata deductibila de nici un organ de control ! faceti contract de chirie !
O gratuitate in folosirea spatiului cu conditia suportarii cheltuielilor care decurg din folosirea acestuia, precum gazul, electricitatea, etc...Nu este asa?
Conform art.48 alin.(5) lit.i din Legea nr.571/2003
i) cheltuielile efectuate pentru activitatea independentă, cât şi în scopul personal al contribuabilului sau asociaţilor sunt deductibile numai pentru partea de cheltuială care este aferentă activităţii independente;
deci doar o parte din cheltuieli va fi considerata deductibila
e in functie de organul de control
poate sa va acorde 1/2 sau 1/3 deductibilitate din cheltuieli.
in nici un caz nu vor fi considerate 100% deductibile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spuneti de acest articol codul fiscal permite deductibilitatate la venituri neimpozabile ca contractul decomodat? iubestedariarta iubestedariarta \"Potrivit articolului 48 alineatul (1) din Codul fiscal, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru deducere impozit pe profit pauloo77 pauloo77 Am un SRL si am un contract de comodat pentru un sediu secundar intr-o locuinta personala P+1 in care nu locuiesc si nu am domiciliul acolo. Intrebare: Sunt ... (vezi toată discuția)
Deduceri cheltuieli pfa bluesky_c3 bluesky_c3 Am cautat foarte mult si tot nu m-am lamurit cu asta, va rog sa ma ajutati. Suprafata pe care am trecut-o in contractul de comodat este de 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)