avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pretentii retroactiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pretentii retroactiv

Societatea Y a inchiriat un spatiu de la o persoana fizica in 2009. A functionat ca firma de catering pana in 2010 cand proprietarul a interzis accesul firmei in spatiu, a reziliat contractul de inchiriere si a oprit abuziv toate bunurile societatii pe care ulterior le-a vandut, asa cum a declarat in ancheta penala din cadrul procesului penal ce l-a intentat firma. A fost condamnat cu suspendare si obligat la plata cv bunurilor sustrase. Acum, proprietarul m-a actionat in judecata pe mine ca persoana fizica ( nu mai am calitatea de administrator deoarece firma este in procesul de insolventa ) sa ii platesc chirie retroactiv pe ultimii 3 ani datorita faptului ca nu a putut inchiria spatiul si a suferit pierderi deoarece eu nu am ridicat bunurile din spatiu ( bunuri ce a declarat ca sunt vandute de el ). Cum ma sfatuiti sa actionez si pe ce baza sa imi intemeiez apararea. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:11, 25 Ianuarie 2016
Formulati intampinare aratand ca nu aveti calitate procesuala pasiva-pe cale de exceptie-iar pe fondul cauzei solictati reclamantei sa faca dovada prejudiciului care, trebuie sa fie cert,real si actual, si sa dovedeasca legatura de cauzalitate dintre pretinsul prejudiciu si fapta culpabila a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile administratorului ADI.D ADI.D Buna ziua,am o mare problema,sotul meu a fost administrator la o firma a unui prietem care avea inchiriat un spatiu de la primarie.Ptr ca nu se putea face o ... (vezi toată discuția)
Sechestrare bunuri sau abuz de incredere? sorinakiss sorinakiss Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Persoana juridica (SRL), am inchiriat in baza unui ctct. de inchiriere bunuri, mobilier HORECA catre o alta societate ... (vezi toată discuția)
Completare plangere penala Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Societatii la care lucrez i s-a spart un depozit si s-au furat produse. Agentul, cand a facut plangerea, la o prima vedere, a declarat ca ii ... (vezi toată discuția)