avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... obligatiile administratorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

obligatiile administratorului

Buna ziua,am o mare problema,sotul meu a fost administrator la o firma a unui prietem care avea inchiriat un spatiu de la primarie.Ptr ca nu se putea face o subanchiriere a trebuit sa lucram pe firma lui.Am avut un magazin mixt.In luna martie ne-am hotarat sa cedam afacerea ptr ca sotul meu trebuia sa plece din tara.am gasit pe cineva cu care ne-am inteles sa ne dea o anumita suma si sa preia firma si datoriile la furnizori,etc.S-a facut un proces vb intre sotul meu si viitorul administrator in care s-a stipulat ca preda toate activele si pasivele firmei pana la acea data. Persoana care detinea firma ne-a spus ca nu trebuie sa ne ocupam noi de schimbarea administatorului si depunerea documentelor la Registrul Comentului ptr ca de asta se ocupa avocatul dansului si ca nu mai avem noi nici o treba.Ulterior dupa aproximativ 2 luni am aflat ca respectivii nu au facut nici un act au luat tot ce era in magazin inclusiv frigiderele furnizorilor si au disparut lasand si datoriile neplaite.Acum cel care are firma ne invinovateste pe noi ca nu am facut actele cu respectivii si ca trebuie sa suportam datoriile si tot ce s-a furat de la furnizori. Ce se poate face in acest caz ca sotul meu sa nu aiba probleme. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:48, 7 Iulie 2009
In primul rand, sotul dumneavoastra, in calitate de administrator, nu avea dreptul legal de a instraina societatea decat, in conditiile in care prin actul de numire avea o astfel de imputernicire.
Mai mult, schimbarea administratorului nu o poate face decat asociatii societatii respective, in baza unei hotarari AGA.
Singurul lucru pe care il puteti face acum, este sa il gasiti pe cel caruia dumneavoastra i-ati vandut/predat societatea si sa incercati sa recuperati bunurile sustrase.
In cazul in care nu reusiti acest lucru, sunteti buni de plata.
Administratorul societatii raspunde in intregime pentru activitatea firmei, organizare si administratie.Aveti nevoie de un avocat pentru a discuta detaliile problemei si apoi puteti actiona.
din pacate sotul dvs va trage ponoasele..
situatii de genul acesta se intampla tocmai pt ca oamenii evita sa apeleze la juristi, crezand ca se descurca singuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita srl - e posibil? Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia buna seara, am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura. am ceva datorii la stat, ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii alexandra31 alexandra31 Buna ziua Ma numesc alexandra am o problema la care am nevoie de sfatul dmnv Am avut Un srl neplatitor de tva cu fostul meu prieten insa in acte numai ... (vezi toată discuția)
Datorii la anaf si la furnizori in caz de faliment vali30071986 vali30071986 Am avut un magazin universal care a ajuns la faliment, ramanand astfel in imposibilitatea de a platii la stat tva-ul, impozitul din venit si impozitul pe ... (vezi toată discuția)