avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare proprietate

Buna ziua
as vrea sa-i cumpar fiului meu major (19 ani ) un apartament si as vrea sa-l
trec pe numele lui . Ce acte ar trebui sa fac pentru ca el sa nu vanda acest apartament fara acordul meu ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:57, 25 Ianuarie 2016
Cumparati dvs uzufructul si fiul nuda proprietate.
Cred ca ar trebui sa vizitati un notar si/sau un avicat sa inteleaga acesta ce inseamna sa nu-l vanda fara acordul dv. si, dupa ce va sugereaza cateva acte, sa va explice exact care sunt efectele fiecaruia, riscurile etc. Pentru ca daca e pe numele fiului, il poate vinde, daca nu e, nu.
Interdictiile de vanzare nu prea pot fi apanajul cuiva, poate al unui creditor, e posibila o donatie cu sarcini, insa depinde de scopul urmarit de dv., de timpi, asadar ar trebui sa intelegeti efectele unui astfel de act, caci, la nevoie, nici dv. nu il veti putea vinde...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau intretinere RalucaDimian RalucaDimian Buna seara , As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema : O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu uzufruct viager sebastianmarara sebastianmarara Cumparare apartament cu uzufruct viager Buna ziua. Vreau sa cumpar un astfel de apartament pentru ca are u pret bun. La ce ar trebui sa am grija/sa fiu ... (vezi toată discuția)
Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)