Eu si sotia mea dorim sa cumparam un apartament fiului nostru, major, necasatorit. Ce clauze trebuie sa contina contractul de vanzare-cumparare pentru ca fiul sa nu poata vinde ulterior apartamentul fata acordul nostru ? Multumesc.
CHKa
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Chiar daca va fi locuit de fiul dvs. , il puteti cumpara pe numele dvs. , fiul va fi proprietar doar dupa decesul dvs. ( prin mostenire ) . Sau , cumparati pe numele fiului ( dvs. figurand ca procuratori de fonduri ) , iar in contractul de vanzare-cumparare sa va constituie , ambilor parinti , drept de uzufruct viager . Asa , pana sunteti in viata , dvs. veti hotari cine locuieste in apartament , si nu va putea vinde fara acceptul dvs. decat ce are - nuda proprietate . Un eventual cumparator va trebui sa respecte dreptul dvs. de a folosi bunul cata vreme traiti , si e greu de crezut ca cineva ar cumpara , fara sa aiba dreptul de a folosi apartamentul o perioada nedefinita . Spuneti fiului ca asta e conditia dvs. pentru a primi banii necesari cumpararii .
Depinde de motivatie, numar eventual de mostenitori... Se poate incheia un contract tripartit in care fiul se angajeaza sa nu-l vanda o perioada de timp... Se poate cumpara si in alt mod, pe dezmembraminte ale proprietatii, asa incat fiul sa nu poata decide.
Totusi, este importanta motivatia. Un astfel de ajutor mentine o dependenta financiara a copilului fata de parinti, pe de o parte, dar si o neincredere in propriile forte. Verificati daca il ajuta intr-adevar, de ce nu aveti incredere in modul in care l-ati crescut si s-a format, ce rezerve aveti dv. pentru batranete etc. si poate reanalizati actul pe care doriti sa il incheiati sau modul in care ii oferiti ajutorul.
Pe langa casatorie, mai conteaza si impreuna cu cine locuieste fiul, in ce stare se cumpara imobilul, daca se renoveaza etc. Vorbiti cu un avocat sa faceti o analiza extinsa, asa incat sa cunoasca toate partile implicate efectele actului si sa fie pregatiti ca atare.
Divort-partaj
saiadi
sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)