avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere major

Buna ziua,am fost crescut de la varsta de 3 ani de catre matusa mamei naturale si de catre sotul acesteia (mama si tata).Acum 17 ani,tata a decedat fara a apuca sa ma treaca pe numele lor.Daca mama ma infiaza acum,eu il mostenesc pe tata? Pentru ca altfel totul ii revine varului tatalui,conform decizie judecatoresti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 14:54, 25 Ianuarie 2016
Nu, veți fi doar copilul mamei.
Adoptia nu produce efecte retroactive, ci doar de la data pronuntarii sentintei judecatoresti.
Oricum pentru a nu ajunge intr-o situatie similara si dupa decesul mamei ar fi indicat sa introduceti actiunea de adoptie.
Presupun ca de pe urma tatalui a obtinut si mama dvs cota sa parte in calitate de sotie supravietuitoare.
In cazul in care veti fi adoptat, la decesul mamei dvs veti obtine toate bunurile ramase de pe urma acesteia inclusiv ce a mostenit dansa de pe urma sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Anonim1900 Anonim1900 Buna ziua, Va deranjez cu o situatie stranie cu care ma confrunt de ceva timp: La varsta de 3 ani am fost infiat (fara acte) de catre matusa mamei biologice ... (vezi toată discuția)
Mostenitori emil1702 emil1702 Cine este mostenitorul/mostenitorii defunctului care nu are sotie, nu are copii, are parintii adoptivi decedati dar traiesc mama naturala si fratii naturali? (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)