Buna ziua! In urma cu opt luni am fost lovit de o masina care a pierdut controlul volanuli intrand pe spatiu verde unde m-am aflat eu , in urma acestui accident am suferit multiple fracuturi. Am fost la Politie sa cer date despre asigurarea masini, nu mi s-au dat. Intrabarea mea ar fi, ce pasi pot urma sa vad daca masina avea asigurare falsa sau nu?
In urma accidentului suferit trebuia:
- sa obtineti un certificat medico-legal cu privire la vatamarile suferite in urma accidentului;
- sa formulati plangere penala;
- sa va constituiti parte civila.
Daca ati formulat plangere penala, solicitati informatii la parchet cu privire la stadiul solutionarii dosarului dvs. si studiati dosarul. In dosar ar trebui sa existe si informatii cu privire asigurarea RCA a autoturismului care v-a accidentat. Cu datele politei RCA din dosar verificati la asigurator valabilitatea politei RCA.
Va multumesc! Me-am scos si certificat medico-legal si am depus si o plangere la Parchet, am fost sa intreb de stadiul dosarului dar nu ma prea baga in seama nimeni din Politie.
Formulati o cerere pentru studiul dosarului pe care o depuneti la parchet. Procurorul de caz va emite o ordonanta prin care va admite/respinge cererea dvs. de studiu. In ordonanta procurorul va mentionata data cand puteti studia dosarul si intervalul orar.