avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani luat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani luat de tatal copilului

Am si eu citeva intrebari la care v-as ruga sa imi raspundeti. 1.Daca institutia se obliga sa imi pastreze locul pe perioada de doi ani cit sunt in concediu parental,eu fiind angajat al M.A.I.? 2.Daca in acest interval de timp eu pot sa prestez alte activitati remunerate cu forme legale? 3.Care ar fi indemnizatia lunara eu avand salariul de incadrare de 1400 lei si daca aceasta indemnizatie ar fi la fel din prima si pina in cea de-a 23 luna de concediu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:03, 9 Martie 2016
Se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si va trebui sa reluati activitatea la fostul loc de munca (sau in alta parte).

DECI NU AR FI INFRACTIUNE?
1. Nu este infractiune.

2. Veti plati numai eventualele sume incasate necuvenit ca indemnizatie pentru CCC.
Va salut! Am citit azi pe internet ca in data de 16 Martie urmeaza sa fie votata legea privind indemnizatia pt. CCC pt. parintii care opteaza sa ramana in CCC pt 2 (doi) ani si anume,in primul an din cei doi sa beneficieze de nu mai putin de 600 lei dar nu mai mult de 3400 lei.Intrebarea mea este urmatoarea: Copilul meu sa nascut in luna februarie a acestui an si eu am optat pt varianta cu doi ani urmand sa intru in CCC incepand cu data de 1 Aprilie pina in data de 1 Februarie 2018.Voi beneficia si eu de aceasta lege pt lunile ramase pina la sfirsitul primului an de CCC din momentul publicarii legii in monitorul oficial,si daca da trebuie sa fac demersuri in plus in sensul ca trebuie sa mai fac vre-o cerere catre vre-o institutie sau mi se va recalcula indemnizatia automat? Multumesc!
Nu veti beneficia , intrucat legea nu are efect retroactiv, potrivit art.15 alin.2 din Constitutie.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestera copilului raluca191 raluca191 Am si eu cateva intrebari : 1. cum se socoteste CCC ? Veniturile impozabile incluzand bonurile de masa pe ultimile 12 luni adunate, adica la salariul net adun ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)
Cic si concediu fara plata deldio deldio daca ma intorc din concediu de ingrijire copil dupa 1 an si apoi intru in concediu fara plata, care va fi indemnizatia, sau mai bine zis ce bani voi avea? ... (vezi toată discuția)