avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Beneficiar cu TVA anulata, declaratii deja depuse(PFA ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Beneficiar cu TVA anulata, declaratii deja depuse(PFA platitor de TVA)

Sunt PFA cu TVA trimestrial, norma de venit, domeniul serviciilor

Am descoperit abia azi, dupa depunerea declaratiilor 300 / 394 / 392 si plata TVA-ului colectat, ca unul dintre clientii mei (SRL) are inregistrarea de TVA suspendata inca din septembrie. Pe langa faptul ca am invatat o lectie, sa verific la ANAF fiecare client nou (chiar si vechi), va rog sa ma ajutati cu o procedura corecta si legala de a iesi din aceasta situatie:

- pe trimestrul 4 am doua facturi cu TVA (mici, de 4-500 lei) emise catre client, una platita integral, iar alta pe care nu mai vrea sa o plateasca, dorind sa o stornez si sa ii fac contract nou si factura pe alta firma a grupului, ce deduce TVA.

- am depus 394 cu ambele inregistrari, chiar daca firma devenise neplatitoare intre timp.

- am depus 300 si am platit la stat TVA-ul pentru ambele facturi

- am depus 392 si am trecut trecut veniturile facturate pe cele doua facturi la categoria cifra de afaceri facuta cu persoane platitoare de TVA.

Care ar fi modalitatea de iesire din aceasta incurcatura? (storno? dar pe ce motiv? rectificative?)


Multumesc,

Alte discuții în legătură

Factura storno in declaratia 390, 300, rjip alex781 alex781 Buna ziua Sunt PFA la norma de venit, platitor de TVA. Am un client intracomunitar caruia i-am emis o factura XYZ123 pe firma A pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale 2007 birsanclaudia birsanclaudia Buna,am si eu o intrebare!Ce declaratii trebuie sa depun pentru sfarsitul exercitiului financiar 2007 in cazul unei societatii de comert cu amanuntul?E o ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii programare prin internet in afara romaniei cezardum cezardum Buna ziua, Detin un PFA cu norma de venit, inregistrat ca platitor de TVA (si inregistrat si in ROI). Va rog, daca este posibil, sa imi confirmati ... (vezi toată discuția)