Am mai scris pe forum despre subiectul de mai sus, adica despre situatia in care ma aflu cu vecinul. Deoarece vecinul nu a respectat conditiile noastre date in fata notarului public , cu referire la executarea unor lucrari de constructii, in limita de 60 cm de la linia de hotar, am sesizat Primaria. Din raspunsul Primariei am aflat, ca vecinul nu are autorizatie de construire, si ca lucrarea a fost sistata de mult. Cu toate ca lucrarea a fost sistata, au continuat sa execute lucrarea, in asa fel incat au depasit aerian linia de hotar in asa fel incat astereala lui este deasupra acoperisului casei noastre. Din cauza, ca nu ne-am putut intelege in legatura cu pozitia exacta a liniei de hotar, ne-au dat in judecata. Precizez, ca cele doua incinte au fost ridicate topografic de doua societati diferite, independente, iar linia de hotar determinata de cele doua societati se suprapun cu o limita de eroare permisa.
In momentul de fata am trecut de a treia infatisare la judecatorie. La infatisarea a 3-a judecatorul a propus sa incercam sa solutionam problema in prezenta unui mediator.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:
Noi paratii avem obligatia sa ne prezentam la mediere, cu toate ca suntem in litigiu?
Daca da, si vom ajunge la intelegere , ce garantie avem, ca cele trecute in procesul-verbal de mediere vor fi respectate de parti ?.
Nimeni nu va poate garanta 100% ca vecinul se achita de eventualele obligatii pe care ar putea sa si le asume in eventuala procedura de mediere
In situatia in care primaria a comunicat ca vecinul a executat modificarea/extinderea fara detinerea avizelor si formalitatilor legale,este evident ca vecinul are primordial interesul executarii constructiei -independent de eventualele prejudicii cauzate tertilor
Instanta a dispus parcurgerea procedurii de mediere ca si etapa amiabila-in speranta solutionarii amiabile a litigiului,ceea ce ar conduce la incetarea procesului de pe rolul instantei de judecata
Publicare
Bruno1944
Vecinul meu a construit o mansarda, fara autorizatie de construire, fara sa obtina acordul meu ca vecin, incalcand mai multe drepturi din codul civil si din ... (vezi toată discuția)