avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensie

Buna seara,

Mama mea a depus dosarul pentru pensie anticipata anul trecut la casa de pensi Bihor.Ea nu are cartea de munca originala doar duplicat dupa acesta si adeverinte pentru vechime in munca.
De la Casa de Pensii Bihor i sa spus ca mai are nevoie de adeverinte de vechime in munca in original eliberate de ITM cu toate ca respectivele perioade sunt trecute in cartea de munca(duplicatul cartii).De la ITM ne-a spus ca ei nu pot elibera adeverintele in original doar copii legalizate conform cu originalul.
Am scos adeverintele iar de la Casa de Pensii ne cere inca o adeverinta "conform prevederilor art.124 din normele de aplicare a art263/2010(H6257/2011)"pentru perioada lucrata la o firma de Stat.
Mama detine o adeverinta de la aceasta societate pe care a si folosit-o cand s-a pensionat de boala in 2010.
Nu inteleg de ce acum nu mai este valabila aceasta adeverinta in care se precizeaza atat perioadele de lucru, sporurile dar si modificarile salariale.
Am fost la arhivele private in noiembrie sa elibereze o alta adeverinta dar nici in prezent nu se lucreaza la ea.
Suntem plimbati de mai bine de jumatate de an de la o societate la alta.
Tin sa precizez ca mama astat in pensie de boala 1 luna de zile dupa care s-a angajat si lucreaza si in prezent iar anul acesta in februarie face 60 de ani.

Doresc sa stiu daca e normal ce se intampla...

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare teodorasanda teodorasanda Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cat mai urgent in legatura cu decizia de pensionare a mamei mele. Am depus dosarul de pensie anticipata la Casa de ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu carte de munca pierduta uleiamihaela uleiamihaela Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o problema privind pensionarea, pentru ca am pierdut cartea de munca in original. Am depus la casa de pensii sector 3 dosarul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime din 1987! iris_sweet22 iris_sweet22 Buna ziua , am rugamintea la dvs sa ma ajutati cu anumite informatii legate de o adresa / adeverinta cu vechime in munca pentru mama mea sau sa ma indrumati ... (vezi toată discuția)