Acum 3 zile am primit o NOTIFICARE DE PLATA prin care sunt informat ca " in conformitate cu prevederile art. 40 din Legea 41/1994, republicata, persoanele juridice din Romania..., au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de televiziune..
In notificare este calculata aceasta taxa pe ultimii 3 ani.
Tinind cont ca o PFA nu are personalitate juridica, ea fiind doar o persoana fizica care este autorizata sa practice o anumita activitate, are temei legal aceasta notificare?
Deci pot sa ignor aceasta notificare si sa nu efectuez plata, fara a avea repercursiuni ulterioare?
Buna seara.
Postarea mea este din 25.01.2016.
Nu am platit.
Intentionam sa le trimit un raspuns prin posta sau email dar... m-am gindit ca e mai bine sa ii ignor.
Consider ca ei incearca marea cu degetul si cine se prinde... e norocul lor, cine nu... se aleg cu niste bani de pomana. Legea e foarte clara si eu ca PFA nu sunt persoana juridica. Sa ma dea in judecata si sa demostreze ca eu am aceasta obligatie de plata ca persoana fizica autorizata.
Va calculat din 2013 pt ca nu pot cere mai mult. Exista un termen de prescriere. Ar fi interesant sa vedem care este termenul de prescriere pentru aceasta taxa nefiscala. E posibil ca termenul de prescriere sa fie chiar mai mic de 3 ani.