avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Notificare de plata TVR
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Notificare de plata TVR

Buna ziua!
Am primit recent o Notificare de plata pentru restante (!!!) - taxa tv - aferente perioadei 2013-2016, notificare adresata P.F.A.-ului, potrivit Legii nr.41/1994 republicata. Aceasta Lege se refera la persoanele juridice. Din cate stiu PFA = Persoana Fizica Autorizata, repet FIZICA si nu am gasit nimic publicat care sa confere PFA-ului statut de personalitate juridica! Mai mult, PFA-ul NU are incheiat un contract cu TVR, deci NU beneficiaza de servicii de difuzare TVR, sediul nu are aparatura de receptie tv. In tara asta se platesc servicii care NU exista!? PFA-ul nu-si desfasoara activitatea la sediu, ci doar la un punct de lucru unde plateste chirie si nu exista nici acolo aparatura receptie tv! In concluzie, PFA nu este persoana juridica si nu are contract de furnizare a niciunui serviciu de difuzare TVR. Atunci, in baza caror argumente legale mi s-a trimis aceasta notificare de plata completata cu somatiile de rigoare? Va rog sa ma lamuriti daca sunt obligat sa platesc restantele sau nu sunt obligat la plata acestora.
Cu respect,
Dan
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
danfil, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:20, 17 Februarie 2016
Dacă nu beneficiați efectiv de serviciul public de Televiziune, nu datorați nimic.

O căutare simplă pe gooogle, va da zeci se rezultate cu speță în care Instanțele le-au respins pretențiile, în cazuri similare.
Va multumesc pentru raspunsul logic pe care mi l-ati dat! Eu nu vreau sa ajung in instanta, de aceea am supus dezbaterii acest subiect.
nu veți ajunge. Se rezumă la notificări. cine pică, pică, cIne nu, să fie sănătos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de plata de la tvr craiova pentru pfa fara proprietate denisa-m denisa-m buna ziua! tocmai ce am primit o notificare de plata de la tvr craiova pentru plata unei taxe lunare pentru serviciul public de televiziune , retroactiv din ... (vezi toată discuția)
Taxa tv cateldestept cateldestept Am primit o notificare de plata la societate, din partea Societatii Romane de Televiziune pentru plata serviciului public de televiziune, pentru perioada mai ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv pentru firme noane noane Trebuie sa mai platesc taxa radio tv ca societate daca nu am tv.radio si nici alt mijloc in acest sens? (vezi toată discuția)