avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum emit facturi pentru produse vandute in Apple App ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum emit facturi pentru produse vandute in Apple App Store

Buna ziua,

Am inceput sa castig cativa banuti dintr-o aplicatie mobila postata pe App Store-ul de la Apple. Nimic fabulos, vreo $5 pe luna, dar problema este ca nu stiu cum sa declar acest venit. Este vorba de un SRL, microinterprindere. Am urmatoarele nelamuriri:

1. Cei de la Apple imi dau rapoarte unde pot vedea lunar incasarile per valuta. Cand se cumuleaza $150 voi primi un transfer in USD, convertit (probabil) la ratele de schimb din acel moment. Sa emit lunar factura separata pentru fiecare valuta (USD, EUR, ruble, yeni, etc.), sau doar una in USD (dar cu ce rate de schimb sa calculez, fiindca eu nu am primit inca acei bani)?

2. Sa emit factura pentru suma pe care o voi incasa, sau pentru suma totala cu tot cu comisionul de 30% de la Apple? Adica eu vand aplicatii de $100 si incasez $70, restul de $30 fiind ce pastreaza Apple. Contabila mea imi spune ca trebuie sa emit factura de $100, si sa platesc impozit de 3% pentru acesti $100. Apoi Apple ar trebui sa imi emita mie factura pentru acei $30, ceea ce din pacate nu se va intampla.

3. Facturile acestea pe ce contract le fac? Scriu un contract generic de prestare servicii la care atasez Agreement-ul de la Apple, sau mentionez direct in facturi "Vanzare produse pe App Store pe baza acordului X"?

Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Pfa si retrageri in valuta alinescoo alinescoo Citesc tot felul de lucruri despre banci zilele astea si am vazut o fraza \\"ca PFA nu poti sa faci retrageri in valuta, decat in lei\\" si as vrea sa va ... (vezi toată discuția)