avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare conventie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare conventie

in 2003 s-a incheiat o conventie la notar, intre 7 persoane, iar la final scrie: "Prezenta conventie este opozabila si succesorilor partilor" Una din persoane a decedat si nu stim sa aiba niciun mostenitor, ceilalti 6 sunt de acord sa anuleze respectiva conventie, sa facem alta. Intrebarea este se poate anula legal in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:50, 30 Iulie 2009
Nu o puteţi anula. Nulitatea este o sancţiune care se constată sau se pronunţă de către instanţă.

Nu ştiu care este obiectul convenţiei dar, ca orice convenţie, ea poate fi desfiinţată sau modificată de către părţi (sau de către succesorii lor). Doar dacă a produs efecte juridice ulterioare în beneficiul unor terţi, iar prin modificarea ei s-ar aduce atingere acelor drepturi, s-ar putea ivi impedimente.
deci putem cere instantei o anulare a ei, iar instanta va face demrsuri sa vada daca exista succesori? Stim ca persoana nu a avut urmasi, dar de un testament nu avem cunostiinta.
Va multumesc pentru raspuns!
Va trebuie certificatul de deces al persoanei si puteti verifica personal la Camera Notarilor Publici din localitatea in care a avut ultimul domiciliu decedatul . Ei va vor spune daca s-a deschis vreo succesiune pe numele defunctului.
B-)
Referitor la cesiune , puteti proceda la rezilierea ei pe cale judecatoreasca tinand cont de faptul ca unul dintre semnatari este decedat , deci nu se poate prezenta la notariat pentru semnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament criss2112 criss2112 Bună seara!Va rog să mă indrumati in legătură cu următorul aspect: O persoană singură,(părinții decedați,necăsătorită,fără urmași , fără ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcelsimion marcelsimion TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA . Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)