avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Bună seara!Va rog să mă indrumati in legătură cu următorul aspect:
O persoană singură,(părinții decedați,necăsătorită,fără urmași , fără frați) , care inca nu are succesiunea terminată
poate încheia testament autentic in care sa nominalizeze 2 familii ( doi veri cu soțiile lor)?
Întreb deoarece suntem doua familii care ne ocupam de persoana in cauză (hrana, medic, curățenie) iar persoana singura a fost condusă la notar de cealaltă familie unde s a încheiat testament în format autentic in favoarea ei , respectivii motivând că notarul le a spus că nu putem fi trecute în testament ambele familii nefiind succesiunea finalizată.
Care ar fi soluția legală prin care și noi am putea dobândi ceea ce persoana pe care o îngrijim dorește să ne lase ,după decesul său??
Mulțumesc.

Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
criss2112, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:55, 22 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot sa fie trecute în testament și 20 de persoane. Nu exista o asemenea condiție, care sa fie prevazuta în lege.
Singura soluție este revocarea testamentului pe care l-a făcut persoana și întocmirea unui nou testament, pe numele tuturor patru.
Finalizarea succesiunii ,în condițiile in care patrimoniul ( casă, terenuri, apartament,etc) sunt in județe diferite ,cam cate luni poate să dureze?

Unde mă pot informa dacă s a finalizat succesiunea?
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Pot sa fie trecute în testament și 20 de persoane. Nu exista o asemenea condiție, care sa fie prevazuta în lege.
Singura soluție este revocarea testamentului pe care l-a făcut persoana și întocmirea unui nou testament, pe numele tuturor patru.

Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
criss2112, utilizator
Dezbaterea succesiunii se face la ultimul domiciliu al defunctului. Nu contează pe unde a deținut bunuri.
Durează, în funcție de situație și de ce impedimente/nereguli sunt în documente, de instituțiile care trebuie sa le remedieze etc.
Dacă s-a dezbătut moștenirea, aflați la Camera Notarilor Publici de care aparține județul unde defunctul a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 titlu de proprietate , 2 mostenitori in judete diferite cris784 cris784 Situatia de fata este 1 titlu de proprietate emis pe numele bunicilor mei, acestia au decedat si cei 2 mostenitori (tatal meu si unchiul meu) si ei sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare a succesiunii friday_325 friday_325 Buna ziua, tatal meu, decedat in septembrie 2018, avand ultimul domiciliu intr-un oras resedinta de judet, detine terenuri intr-un sat din judet. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mihai Niculae Mihai Niculae as vrea sa stiu si eu daca se poate stii cam cat dureaza sa deschizi o suucesiune?este o problema daca in testamentul tatalui meu este o alta adresa decat cea ... (vezi toată discuția)