avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Persoana cu handicap grav reprezentata fara a fi pusa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Persoana cu handicap grav reprezentata fara a fi pusa sub interdictie

Intrebare
Este legal ca o persoana declarata cu handicap grav permanent nerevizuibil, cod boala F01; F03 (dementa), cu asistent personal, in calitate de parata, sa fie reprezentata intr-un proces civil de revendicare imobiliara de catre avocat fara a fi pusa sub interdictie pe cale civila sau penala, si fara a avea tutore? Avocata persoanei cu handicap sus mentionata a sustinut la toate nivelurile: fond, apel si recurs la apel, ca ea o reprezinta neprezentand instantei nici un document de tutore. Procesul a fost pierdut definitiv la recurs de catre apelanti, situatia prezentata mai sus poate face obiectul unei revizuri exceptionale a procesului?

Alte discuții în legătură

Va expun o situatie aflata pe rolul tribunalului, sectia de contencios. ... Mircea Razvan Mircea Razvan Va expun o situatie aflata pe rolul Tribunalului, sectia de contencios. Rog sa o analizati si sa va dati o opinie pertinenta. Impreuna cu sotia mea ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela icostin66 icostin66 Buna ziua! V-as ruga sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine tutela asupra mamei, care este internata intr-un centru de varstnici. Comisia de ... (vezi toată discuția)
Ridicarea pensiei de catre tutorele unei persoane pusa sub interdictie. victorb333 victorb333 Semnalez urmatoarea problema pentru care solicit sprijin si indrumare. Matusa mea, incadrata in grad de handicap - accentuat, nerevizuibil , a fost pusa sub ... (vezi toată discuția)