Buna seara.
Detin un bar la tara de 8 ani si zilele trecute mi-a lasat un inspector de la aceasta asociatie o notificare prin care ma invita sa ma prezint la sediul lor si sa depun o cerere de autorizare din partea lor pentru a intra in legalitate cu "televizorul " aflat in bar.Am vorbit la telefon cu respectivul si mi-a zis ca trebuie sa platesc lunar 70 ron si ca sunt pasibila de amenzi mari dar si de plata din urma a acestei taxe!!I-am explicat d-lui ca platesc 30 ron la Telekom si inca 20 taxa radio-tv in factura de la electrica ,in total 50 si nu m-i se pare normal sa platesc 70 ron acestei asociatii si ca nici macar nu folosesc tv-ul pe canale de muzica ,satul fiind unul imbatranit,ci doar pe stiri.Sunt obligata sa platesc aceasta taxa aberanta?Multumesc anicipat pentru raspuns.
Daca vreti sa fiti in legalitate , trebuie sa o platiti. Particularitatea cazului este vizibila si aveti oarecum dreptate , insa barul reprezinta un spatiu public si daca seara la stiri se aduna tot satul , telekom-ul nu mai incaseaza de la 10 / 100 de case ci doar de la barul dvs , si nu e in regula. :)
Cam asta ar fi logica , insa ....... inspectorul cred ca are posibilitatea sa va incaseze mai putin . Nu o sa vrea pt ca salariul lui reprezinta un comision din aceste incasari. Romania ..... :(
P.S. - nu o sa amendeze nimeni!