avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in perioada de proba?

Buna dimineata,

Este corect ca angajatorul sa solicite respectarea preavizului in situatia in care un angajat isi anunta intentia de a pleca din companie in perioada de proba?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 26 Ianuarie 2016
Art.31 alin.3 C.mun., dispune ca : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Numai daca salariatul si-a dat demisia sau angajatorul decide concedierea in baza art.61 lit.c, art.61 lit.d, art.65 si art. si 66 din Codul Muncii , atunci se poate pune problema efectuarii preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre drepturi in perioada de proba costel01 costel01 Buna ziua.Sant angajat la un restaurant de circa 20de zile si mi s-a dat sa semnez un contract de proba pentru o perioada de o luna de zile,asteptand sa mi se ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - preaviz sau nu? oana.bianca oana.bianca În condițiile în care am semnat un contract pe perioada nedeterminata ci perioada de proba de 90 de zile, mai este necesar preavizul daca vreau sa plec dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua GynaGeanina GynaGeanina Daca sunt in perioada de proba la serviciu sunt obligată sa stau in preaviz?acum sunt in medical deoarece am suferit un accident in drum spre servici si nu ... (vezi toată discuția)