avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre drepturi in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre drepturi in perioada de proba

Buna ziua.Sant angajat la un restaurant de circa 20de zile si mi s-a dat sa semnez un contract de proba pentru o perioada de o luna de zile,asteptand sa mi se prelungeasca contractul.Am fost insa avertizat sa plec deja ,desi nu s-a incheiat proba pentru ca au gasit pe altcineva .Am dreptul la preaviz daca sant in proba?ar trebui sa imi prelungeasca contractul daca nu au motive sa fiu dat afara?cum sa procedez?Va multumesc anticipat.O zi frumoasa sa aveti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 8 Ianuarie 2017
Preavizul se acorda numai in caz de demisie sau concediere in baza art.61 lit.c si d , art.65 si art.66 din Codul Muncii.

In conformitate cu dispozitiile art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Angajatorul nu are nicio obligatie legala de a prelungi durata unui c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in perioada de proba? werepairit werepairit Buna dimineata, Este corect ca angajatorul sa solicite respectarea preavizului in situatia in care un angajat isi anunta intentia de a pleca din companie in ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba - preaviz sau nu? oana.bianca oana.bianca În condițiile în care am semnat un contract pe perioada nedeterminata ci perioada de proba de 90 de zile, mai este necesar preavizul daca vreau sa plec dupa ... (vezi toată discuția)
Pot anula un contract de munca semnat daca nu am inceput inca munca? xyzc123 xyzc123 Buna ziua, Am semnat un contract de munca cu data de incepere peste 1 luna. Mentionez ca perioada de proba din contract este de 0 zile. Daca nu doresc sa ... (vezi toată discuția)