avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ajutor deces angajator pentru deces ruda gradul I
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ajutor deces angajator pentru deces ruda gradul I

Buna ziua,
Sunt functionar public si a decedat tatal meu in oct 2015. Vreau sa stiu daca, de la angajator, pot beneficia de ajutor de deces si in ce conditii. Va rog sa imi spuneti si legea si ce acte sunt necesare.....deoarece angajatorul spune ca nu se acorda pt ca nu este inclus in buget. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 26 Ianuarie 2016
De la angajator se poate obtine ajutor de deces numai daca este inclus in contractul colectiv de munca. In schimb se poate obtine ajutorul de deces de la casa de pensii.
Nu avem contract colectiv de munca. Ajutorul de la casa de pensii l-am luat, acela e pt inmormantare....ma intereseaza ajutorul care se acorda de angajator...deci daca nu avem contract colectiv de munca nu se beneficiaza de acel ajutor? Nu poate fi valabil contractul colectiv la nivel national pt astfel de situatii?
Funcționarii publici nu au contract colectiv de muncă! Ei pot avea acord colectiv (art. 72 din Legea nr. 188/1999). Autorităţile şi instituţiile publice nu sunt obligate să încheie acorduri colective.
Nu avem acord colectiv....asta ce inseamna...ca nu se acorda ajutor de deces daca nu ai acord colectiv?
Intr-adevar, in lipsa unor dispozitii care prevad acordarea acelui ajutor, angajatorul nu este obligat sa-l acorde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii pentru angajatii decedati whosyourdady whosyourdady Buna ziua. De curand, o ruda de gradul I a decedat. Persoana era cadru activ in invatamant cu sporuri la activ. Intrebarea mea este daca se aplica acea ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Unui salariat I-a decedat parintele; parintele a fost pensionar si o sa primeasca un ajutor de deces de cca 2400 lei .Intrebare , salariatul poate primi de la ... (vezi toată discuția)
Ajutorul in caz de inmormantare NICOLETA CRAINICEANU NICOLETA CRAINICEANU buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca angajatorul este obligat sa acorde ajutorul de inmormatare pentru parinti ai angajatului chiar daca acesta ... (vezi toată discuția)