Buna ziua. Nepoata mea, a nascut si vrea sa stea in concediu de maternitate doar cele 42 zile , apoi se intoarce la servici.
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in acest caz. Va face o cerere.... catre cine? Cand face cererea catre Primarie pentru acordarea celor 500 lei?
Inca o data va rog sa ma ajutati,
1. Nu o obliga nimeni sa intre in concediu prenatal daca sanatatea ei si a fatului ii permite.
2. - Obligatoriu sunt doar cele 42 de zile dupa nastere.
- Solicita medicului de familie sau medicului curant ginecolog sa-i elibereze certificat doar pentru 42 de zile incepand cu data nasterii copilului.
3. - Inteleg ca dupa cele 42 de zile va relua activitatea si va solicita direct stimulentul de insertie, fara sa intre in concediu crestere copil (CCC).
- Actele pentru stimulentul de insertie se depun la Primarie (de unde ia si lista cu actele necesare) incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
Ccc tata
onushkamaya
Buna ziua,
urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie
anymaryh
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)