avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare 61 a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare 61 a

Daca inchid unui salariat contractul de munca cu 61 a, pt absente nemotivate, dupa ce i-am trimis acasa convocare si toate cele, trebuie mai intai sa ii comunic decizia si apoi sa inchid contractul?cum se procedeaza?daca o trimit prin posta, cand inchid contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 26 Ianuarie 2016
Am uitat sa precizez ca a fost informat in convocare astfel: Va aducem la cunostinta ca neprezentarea dumneavoastra la convocarea facuta, fara un motiv obiectiv, da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile, in baza art. 61 lit. a din Legea 53/2003, Codul Muncii.
In decizia de incetare se specifica si data incetarii ... dupa emiterea deciziei aceasta se comunica salariatului in cauza.

Art.252 C.mun.
....
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia carmen-luiza carmen-luiza Am lucrat o scurta perioada de timp intr-o companie si am decis sa nu mai lucrez pentru ca nu mergeau treburile. Am discutat cu angajatorul,l-am informat ca nu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru abateri disciplinare mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a facut o abatere grava, prevazuta in Regulamentul intern (absente nemotivate), repetata pe parcursul a 10 luni ( a mai fost sanctionat pt. asta cu ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)