avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interzicerea drepturilor dupa executarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interzicerea drepturilor dupa executarea pedepsei

Buna ziua.
Daca o persoana a fost condamnata in trecut pentru infractiuni economice, cu interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 din Codul Penal timp de 3 ani, si eliberata conditionat, mai poate profesa in domeniu, dar pe o pozitie chiar si inferioara celei detinute inainte, care ar presupune totusi lucrul cu facturi si sume de bani? Este vorba de posibilitatea de a-si gasi un loc de munca adecvat calificarii pe care o detine...
Cel mai recent răspuns: nicoaurelian , utilizator 15:04, 26 Ianuarie 2016
Depinde si ce anume s-a interzis mai exact. Daca s-a interzis dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, in principiu nu poate.
In sentita se face referire doar la "drepturile prevazute de articolul 64, litera a, b, si c, pentru o perioada de 3 ani. Nu exista nimic detaliat mai mult de atat.
"...de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii"; rezulta ca nu poate.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia unei pedepse Moraru Ramona Moraru Ramona Buna ziua!tatal meu este in puscarie si as vrea sa stiu ce inseamna asceasta decizie care iau dat.o!Intemeiul art. 396 aliniatul 1,2 cod procedura penala pt. ... (vezi toată discuția)
Solutie hotarare penala oug nr. 195/2002 georgeclinciu georgeclinciu [quot]H O T Ã R Ã ª T E În baza art 87 alin 1 din O.U.G nr 195 / 2002 cu aplicarea art 320/1 alin 7 C.pr.pen condamnă inculpatul CG, , la o pedeapsa de 1 ... (vezi toată discuția)
Pedepsele accesorii!!! wuwu99 wuwu99 ce inseamna pedepsele accesorii?va multumesc un forum super (vezi toată discuția)