Buna ziua,
Eu sunt legatar universal a matusii mele, de 92 de ani, care nu a avut copii. Matusa are doi frati. unul care are doi baieti si unul care nu are copii.
Fratele care nu are copii a ramas singur, sotia a murit. Sufera de dementa si nu reuseste sa se intretina singur, nu se mai descurca sa=si gestioneze banii primiti pensie si deseori vecinii se plang ca nu plateste cheltuielile lunare, a iesit pe strada si tiganii i_au furat banii, telefonul si l_au batut.
Cum se poate face un cont in care sa intre pensia si de unde sa se poata plati facturile automat. El nu prea vrea sa iasa din casa, nu poate fi fortat ca devine violent... Ce calitate pot avea eu, impreuna cu sora lui , pentru a lua niste decizii pentru ai fi de folos?
In acest caz, are nevoie de un tutore. Trebuie urmata procedura de punere sub interdictie, in cadrul careia se va efectua o expertiza medico-legala si apoi se va stabili tutorele/ conf. art.164 si urm.Cod Civil, care reglementeaza punerea sub interdictie
Succesiune
arvat_t
Buna seara,in urma decesului mamei mele,suntem trei mostenitori.Unul din cei trei frati,este senil,diagnosticat cu dementa senila.In fata notarului ptr ... (vezi toată discuția)