avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire (impartire bunuri din timpul vietii)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire (impartire bunuri din timpul vietii)

Parintii vor sa ne lase mostenire mie si fratelui meu pamantul pe care il detin cu titluri de proprietate,respectiv tatal meu vrea sa ii lase fratelui meu pamantul pe care are dumnealui titlu de proprietate iar mama vrea sa imi lase mie pamantul pe care il detine cu titlu de proprietate.Ce trebuie sa facem in aceasta situatie pentru a nu avea probleme la decesul unuia dintre ei sau la decesul amandurora
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:33, 26 Ianuarie 2016
Trebuie sa va faca testament si,apoi,fiecare dintre frati la decesul parintilor si dezbaterea succesiunii,sa renunte reciproc,unul in favoarea celuilalt la partea de mostenire legala care i--ar reveni in urma decesului parintilor.
Varianta juridica cea mai sigura este contractul de vanzare cumparare dar implica unele costuri destul de mari.
O varianta aplicabila este încheierea unui testament in forma autentica (la notariat) si ambii frati sa fiti de buna credinta la decesul fiecaruia dintre parinti, sa dezbateti amiabil succesiunea si sa nu atacati acele testamente pentru diferite motive.
In cazul actelor de instrainare (contract vanzare-cumparare, contract de intretinere,etc) nu mai depindeti de celalalt frate la momentul decesului oricaruia dinte parinti fiind deja proprietari de la data contractului si nici nu va mai trebui sa dezbateti cele 2 succesiuni decat daca aveti in vedere alte bunuri.
nu ar vrea sa va dea de acum ? ca v-ar putea dona, ati plati si mai putin..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)
Donatie 1/2 ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. Am o bunica cu care locuiesc si care vrea sa-mi lase mie proprietatea ei, respectiv o casa si ceva pamant agricol. Bunicul meu a murit in urma cu 6 ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 suntem doi frati mostenitori dupa parinti . fratele meu are doi copii dint-o alta casatori eu nici unul. . a dori sa stiu daca actuala lui sotie mosteneste ... (vezi toată discuția)