avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca definitiva imposibil de aplicat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca definitiva imposibil de aplicat

Buna ziua,
Societatea la care lucrez are capital integral de stat, motiv pentru care face obiectul controalelor efectuate de catre Curtea de Conturi.
Urmare unui astfel de control a fost emisa o decizie cu stabilirea masurilor de indeplinit, decizie pe care am contestat-o in instanta. S-a pierdut pe fond, am formulat recurs, iar acesta a fost respins.
Ideea este ca una dintre masurile din acea decizie se refera la recuperarea salariului platit unui salariat, care desi a lucrat(se poate dovedi atat cu acte cat si cu martori) a avut contractul individual de munca incheiat mai tarziu(de ex. in 04.10 cu data de incepere 01.01)
Chiar inspectorii Curtii de Conturi au solicitat un control al ITM care a sanctionat contraventional firma pentru primirea la munca a unui salariat anterior incheierii contractului individual de munca. Totodata inspectorii ITM au lasat ca masura corectarea Revisal cu privire la data inceperii activitatii care ar trbui sa fie 01.01 si nu 04.10(data contractului), precum si acordarea drepturilor salariale conform contractului.
Totusi inspectorii Curtii de Contruri dispun ca masura recuperarea salariului, prin decizie, decizie pe care trebuie acum sa o aplicam, ca urmare a deciziei judecatoresti.
Daca aplicam decizia Curtii de Conturi incalcam masurile dispuse de ITM.
Cum procedam?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:44, 26 Ianuarie 2016
Opinia mea este ca,ar tebui respectate masurile dispuse de Curtea de Conturi intucat exista o hotarare judecatoreasca definitiva care confirma decizia Curtii de Conturi,la ITM va puteti justifica cu acea hotarare judecatoreasca definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de inregistrare in evidente contabile intindere prejudiciu stabilit de control daniela.manuse daniela.manuse Urmare a unui raport de control incheiat in anul 2016 privind verificarea activitatii societatii pe perioada 2014-2015, a fost emisa in anul 2017 o decizie a ... (vezi toată discuția)
Control itm danyyyyy danyyyyy cat de des se poate face control de la itm pe acceasi tema , care este perioada in 28.07.2009 am avut control pe contracte de munca si acuma sunt chemata ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale catalina76 catalina76 Buna ziua, De aproape o luna de zile, mi-a incetat contractul de munca (restrangere de activitate..preaviz..toate cele). Fostul patron refuza sa-mi ... (vezi toată discuția)