avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accident pe trecerea de pietoni

Fiul meu (22 ani, student) a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni cand traversa pe culoarea verde, pe 1Mai 2015. A fost dus la spital, a avut capul spart si mai multe vanatai la un picior. In spital a stat aprox.6 ore pt investigatii, apoi a fost lasat sa plece acasa.De la IML are certificat medico-legal pt 7 zile de ingrijire.Nu am facut plangere penala in termen de 90 zile (ni s-a spus de la Politie ca neavand suficiente zile de spitalizare dosarul se va clasa oricum).Dupa accident nu am primit de la politie nicio informatie; am primit pe 28Oct.2015 o ordonanta de clasare a cazului.Este singurul document pe care l-am primit si singurul mod in care am aflat cine a fost autorul accidentului. Practic, nimeni nu a luat legatura cu fiul meu dupa accident, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta este procedura legala in aceste situatii si daca as putea face ceva impotriva persoanei care a cauzat accidentul. Mi se pare inadmisibil ca acest accident sa nu aiba nicio consecinta asupra persoanei vinovate.Ploitia a procedat corect (legal) ? Nu trebuia ca victima sa fie informata asupra concluziilor anchetei legate de producerea accidentului?
Multumesc anticipat pentru rasunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: alcormona , utilizator 17:21, 26 Ianuarie 2016
Intr-adevar, pentru a fi putut vorbi despre o infractiune [in speta, vatamare corporala din culpa], ar fi trebuit ca numarul zilelor de ingrijire medicala sa fi fost de cel putin 90 sau sa se fi produs alte consecinte mai grave asupra sanatatii fiului dvs [infirmitate etc, nu detaliez].

Aceasta infractiune se urmareste la plangere prealabila, lucru pe care nu l-ati facut, fiind in cunostinta de cauza in legatura cu aceste aspecte, din cate inteleg. Persoana vinovata ar fi putut fi trasa la raspundere penala daca dvs ati fi facut acea plangere. La cerere, dvs. ati fi putut fi informata cu privire la stadiul anchetei.

Puteti insa sa va adresati instantei civile, pentru repararea prejudiciului suferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - dosar penal pentru propria vatamare corporala Ziggy86 Ziggy86 Luni dimineata in jurul orei 08:00 am avut un accident cu motocicleta in localitatea Manasia din care a rezultat avarierii la motocicleta mea dar cat si a ... (vezi toată discuția)
Caz de vătămare corporală din culpă, din care a rezultat pierderea splinei. ar fi vreo șansă de câștig în instanță pentru făptuitor? iceangel9 iceangel9 Buna ziua, Rog ajutor in legatura cu un caz de vatamare corporala din culpa, din care a rezultat pierderea splinei persoanei vatamate, cazul a fost clasat ... (vezi toată discuția)
Accident trecere de pietoni ionica00 ionica00 Bună ziua, acum o săptămână am fost implicat într-un accident, lovind 2 pietoni pe trecere. Situația se prezintă astfel: mă deplasam cu mașina pe ... (vezi toată discuția)