avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime

buna ziua,imi puteti spune,va rog,daca scoala postliceala se adauga la vechime?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 28 Ianuarie 2016
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...

2. - Scoala postliceala o fi fost ea tot de zi dar nu face parte din invatamantul universitar.
- Asa, si liceul si gimnaziul pot fi tot cursuri de zi.
dar daca nasti in timpul scolii postliceale de zi intri in indemnizatia de crestere copil?
Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati urma cursurile de zi ale unei forme de invatamant (liceu sau scoala postliceala) sau ati fost in somaj indemnizat dupa absolvirea liceului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala postliceala-cursuri de zi-si pensia la limita de varsta Florentina Mihaela Florentina Mihaela Pun aceasta intrebare in numele mai multor prietene si colege aflate in aceeasi situatie ca si mine. Am urmat-intre 1975 si 1977- cursurile la zi ale Scolii ... (vezi toată discuția)
Scoala postliceala roshu roshu Buna ziua, As ruga sa mi se spuna daca scoala postliceala se ia in calcul la stabilirea vechimii in cazul pensionarii pentru limita de varsta.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Informare pensie anticipata adrianamario adrianamario Sunt nascuta pe data de 19.06.1958 sex feminin.Sunt inginer cu o vechime in munca de 28 ani si 5 ani de facultate. Cand pot iesi la pensie anticitat. (vezi toată discuția)