avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna as avea si eu o intrebare, am vandut o masina si respectivul m-ia facut o amenda de 1000 de lei circuland fara rovinieta, masina a ramas din pacate tot pe numele meu pt ca nu a transcriso.am radiat-o dar de amenda tot nu am scapat.II cam de 2 ani amenda si din pacate in mom cand am aflat de ea nu eram in tara.Ce e de facut? Ca sa rezolv cu un avocat ma costa cam 2000 de lai cu totul si nui sigur ca pot sa-mi recuperez banii, daca respectivul nu are nimic p numele lui, cel caruia iam vandut masina eu raman cu paguba...Ce e de facut ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian2488 , utilizator 11:01, 28 Ianuarie 2016
La vanzarea vehiculului ati completat rubrica speciala de pe talon ?
Informati oficial SPR-evidenta auto,ca dv ati instrainat bunul mobil,anexati copie dupa contractul de vanzare cumparare
Notificati oficial proprietarul vehiculului cu obligatia de finalizare procedura de inmatriculare,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca proprietarul nu intelege sa inmatriculeze vehiculul,va ramane varianta sa il actionati in instanta ,cu obligatia "de a face"
La vanzarea vehiculului nu am completat nimic in talon pt ca mam dus p incredere si am patit-o.Masina am reusit sa o radiez dar acea amenda de rovinieta tot a ramas.de proprietar nu am cum sa dau si sigur nu imi va da banii inapoi de buna voie.Intrebarea mea e daca pot sa-l actionez in instanta fara sa apelez la un avocat pt ca e foarte costisitor.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto ionny-ionela ionny-ionela In urma cu un an am vandut o masina am scoso de la financiar am facut acte de vanzare, persoana care a cumparat-o nu a inscris-o pe numele lui acum eu am ... (vezi toată discuția)
Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta masina vanduta Marius M Marius M In ianuarie 2016 am vandut masina. Am incheiat contractul de vanzare cumparare si am certifica de radiere fiscala din ianuarie 2016. Acum, la sfarsitul ... (vezi toată discuția)