avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrare imobil prin interpus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrare imobil prin interpus

Este in regula ca o persoana, reprezentant,angajat,delegat sau ce o fi al unei PFA( cu obiect de activitate cod CAEN 6832), sa presteaze activitatea de administrare imobil in conditiile in care nu detine atestat emis de autoritatea locala ?
Cel mai recent răspuns: conjoint , utilizator 09:35, 2 Februarie 2016
Intrebarea este incompleta: daca PFA e bolnav cateva zile, poate sa vina cineva in locul lui.
Altfel, nu!
conjoint a scris:
..sa presteaze activitatea de administrare imobil in conditiile in care nu detine atestat emis de autoritatea locala ?

Dar detine atestat emis de altcineva decat autoritatea locala?
Daca nu este administrator cu atestat, asociatia nu trebuie sa-l angajeze. Apoi daca nu are atestat, eu nu cred ca poate infiinta PFA cu obiect de activitate administrare imobile.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Adriantot, moderator
Poate nu am fost suficient de explicit. PFA detine atestat dar incheie contract administrare imobile si deleaga un angajat care nu are atestat sa presteze aceasta activitate la asociatia de proprietari.
Daca va referiti doar la activitatea de incasare si supraveghere este ok .
Efectueaza incasari, intocmeste registrul de casa, plati furnizori, plati lucrari reparatii parti comune, achizitii materiale, state salarii,gestioneaza banii asociatiei fara a opera prin banca(asociatia are conturile blocate de ANAF) ,semneaza aprobari instalari centrale individuale debransari , semneaza angajamente cu furnizorii in calitate de administrator, figureaza in evidenta acestora ca administrator,verifica instalatiile din apartamente citeste apometre,calculeaza consumurile apa, semneaza sesizarile proprietarilor cat si raspunsurile ...deci acopera administrare tehnica ,casierie,de partea de procesare a listelor se ocupa un contabil autorizat.Listele de intretinere insa sant semnate si stampilate de PFA angajator cu titlul administrator cat si de contabil(ceccar) si presedinte asociatie.

Alte discuții în legătură

Firma sau pfa administrare imobile Ionel Manolache Ionel Manolache 1.Doresc sa aflu daca pentru a infiinta o firma de administrare imobile CAEN 6823 sunt restrictii legislative pentru actionari. Daca raspunsul este da, care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract administrator conjoint conjoint Asociatia de proprietari a incheiat contract de adiministrare(conventie civila) cu o persoana fizica autorizata care detine atestat de administrator imobile ... (vezi toată discuția)
Posibila infractiune administrare imobil conjoint conjoint Asociatia de proprietari angajeaza la inceputul anului cu cim o persoana PFA in functia de administrator.Ulteror se constata ca persoana care exercita aceasta ... (vezi toată discuția)