conjoint a scris:
Articolul 35 din Lg.230/2007?
"(1)Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari ori care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract."
Sublinierea este raspunsul. PFA-ul este persoana juridica si este a unui om ce are atestat, ce poate administra, ce poate avea angajati... Nu este obligatoriu ca o persoana juridica ce administreaza asociatii de proprietari sa aiba angajati numai persoane cu atestat de administrator. Poate avea angajati care pot tine contabilitatea, care indeplinesc conditiile de a fi casier, care sunt calificati in probleme tehnice s.a.m.d. Important si impus de lege este ca acel PFA sa fie autorizat a administra asociatii de proprietari, iar reprezentantul PFA-ului (care in cazul dumneavoastra are atestat de adminstrator) raspunde de activitatea PFA-ului, de activitatea angajatilor sai in raport cu tertii, cu autoritatile, clientii (asociatii de proprietari).
Un membru al asociatie poate face orice reclamatie, orice plangere, poate actiona in judecata pe oricine de oriunde... E libertate in acest sens. Cei ce primesc reclamatia, plangerea ori judecatorii (in cazul actionarii in instanta) vor raspunde reclamatiei, plangerii, vor admite sau respinge cererea de judecata motivat...