avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare, succesiune

Buna ziua!. As vrea sa stiu in ce conditii pot obtine drepturile asupra unui teren. Terenul a fost expropriat inainte de 89 si era proprietatea sotului surorii bunicii mele. El a decedat, si soras bunicii a decedat si bunica a decedat. Exista actul de expropriere. Bu exista si nu au existat urmasi ai cekor doi(sora bunicii si sotul ei). Eu am fost unicul ingrijitor si suport al lor. CUm pot sa-mi dovedesc drepturile? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 07:00, 31 Iulie 2009
Buna ziua!
Va vor trebui certificate de calitate de mostenitor de la matusa /unchi pana la dvs! ca sa aratati ca sunteti mostenitorul ultim pe aceasta linie!
Si va trebui sa incercati sa faceti o actiune pentru repunerea in termenul legii 10/2001. Dar sansele dvs sunt de 1%! B-)
Mai intit trebuie sa va dovediti calitatea de mostenitor ca veniti la mostenirea bunicii prin reprezentare si apoi pentru aceasta i9n calitate de colateral la cota parte a surorii bunicii de pe urma defunctului sot. Numai in baza unui asemenea certificat de claitate de mostenitor puteti efectuia acte de retrocedare
Sa nu uitam ca acest teren find expropriat cu titlu(decret de nationalizare) face obiectul legii 10/2001 si termenul in care putea sa depuna notificare prin executor judecatoresc a trecut de mult!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret de expropriere a unei persoane decedate / eroare in act de mostenire m_dima m_dima Buna ziua, Am rugamintea sa fiu lamurita in legatura cu o problema. Am discutat cu mai multi avocati, am primit raspunsuri destul de contradictorii si as ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor persoana decedata in 1947 cristimarin cristimarin Am solicitat la un notar certificatul de mostenitor dupa bunica mea decedata in 1947 prin care sa dovedesc calitatea de mosteniori ai sotului defunctei ... (vezi toată discuția)
Care este solutia, poate fi succesiunea? mm_nyku mm_nyku Parinti mei se afla intr-o situatie mai dificila , mama mamei mele detinea un teren impadurit (padure) care a pana mai acum catva ani a fost in propritatea ... (vezi toată discuția)