avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Monografie contabila garantie contract imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Monografie contabila garantie contract imprumut

Buna ziua,

Cum se inregistreaza garantia la un contract de inchiriere pentru spatiu SRL la societatea care plateste? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:34, 28 Ianuarie 2016
Garanțiile se înregistrează în clasa 8, conturi în afara bilanțului (garanții primite/acordate, conturi extrabilanțiere) și nu se supun regulii dublei reprezentări/dublei înregistrări. Ele doar se debitează sau creditează, după caz.
Va rog sa imi precizati cum pot inregistra factura primita si achitata pentru garantia la contractul de inchiriere ? = 401? Multumesc.
Garanția propriu-zisă se înregistrează cum am menționat, prin simplă înregistrare.

Dacă discutați de costul acestei prestații, să zicem 2-3% pe an din suma garantată, atunci se înregistrează normal prin dublă reprezentare, pe venituri la cel ce oferă garanția și pe cheltuieli la cel ce o primește, prin corespondentul din clasa 4, apoi prin clasa 5 la plată respectiv încasare.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipamente primite gratuit Andreeabalint23 Andreeabalint23 Buna ...ma poate ajuta cineva ... plătesc un abonament lunar pt o aplicație și am primit in custodie 2 tablete pt aceasta aplicație ...la sf contractului ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila chirie stand adrianasef adrianasef Am un srl nou infiintat neplatitor de tva. De curand am inchiriat un stand intr-un complex comercial si am deschis un magazin cu obiecte nealimentare. Va rog ... (vezi toată discuția)
Angajare sau colaborare contabil? CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 eu doresc sa fac un contract de colaborare cu un contabil ptr un srl, acum nu stiu se poate sau trebuie angajat cu timp partial de 2 ore? (vezi toată discuția)