avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce inseamna \"alte sarcini\" in fisa postului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce inseamna "alte sarcini" in fisa postului?

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti cu o problema privind fisa postului. Am inteles ca chiar in orice fisa scrie "indeplinirea altor sarcini ... la dispozitia angajatorului". Eu lucrez la primarie, iar fisa postului meu contine atributii de stare civila (si, bineinteles, alte sarcini... la dispozitia angajatorului). Dispozitia (adica comanda) foarte clara a angajatorului, cu semnatura, este ca eu sa lucrez 2 ore pe stare civila si 6 ore la registratura (un alt compartiment care nu necesita studii superioare, adica dupa cum sunt eu retribuita). Deci, la mine, "alte sarcini" inseamna 6 ore pe zi, fara nicio legatura cu starea civila. Dupa o perioada foarte lunga, in care am ajuns la discutii amiabile, si am fost lasata sa lucrez pe stare civila mai mult de 2 ore pe zi (adica pe raspunderea mea ca nu-mi fac treaba la registratura, si la mila colegei care imi suplineste prezenta si doar o parte din atributiile de registratura), am ajuns acum sa preiau si indatoririle unei colege (tot fara legatura cu starea civila) care si-a asumat benevol prea multe sarcini de serviciu (adica pe bani mai multi) si pe care nu le poate indeplini.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate stabili vreo limita legala la ceea ce inseamna "alte sarcini".
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 3 Aprilie 2016
Sintgama "alte sarcini" inseamna ca angajatorul poate sa va dea dispozitii sa indepliniti orice alte atributii care nu au legatura cu functia ocupata.
Buna seara,
Opinia mea e ca "alte sarcini' se refera la atributii, care au legatura cu functia ocupata, dar care nu sunt cuprinse in fisa postului. Exista jurisprudenta in acest sens.
In nici un caz "alte sarcini" nu inseamna ca angajatorul poate sa iti dea "orice " atributii de indeplinit. Atributiile trebuie date in contextul in care se tine cont de functia ocupata si pregatirea fiecaruia. Adica poti sa spui spala wc-ul ca asa vreau au, angajator? Fa-mi pantofii? Mergi si fa piata pt mine? Si nici macar atributiile altui servici, poate doar cu caracter limitat in timp, ca atunci amestecam atributiile tuturor serviciilor ca asa vrea cineva si nu este legal.
Atat timp cat nu se specifica ce fel de sarcini, este posibil orice din partea unui angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului miha38 miha38 Lucrez de aproape sase ani ca receptioner adica in fisa postului functionar 1,fisa care cuprinde anumite atributii conform postului.acum insa dat fiind faptul ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot beneficia de sporul de conducere? rianaadnana rianaadnana Pana la aparitia OUG 63/2010 am ocupat postul de sef birou SPCLEP,pentru care beneficiam de sporul de conducere de 25%.Acum,dupa ce am fost destituita din ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie......? leonora leonora Incepand cu luna aprilie 2008 mi sa schimbat domeniul de activitate la firma la care eram si am fost pusa sa ma ocup de salariati(pontaje,calcul ... (vezi toată discuția)