avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie......?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie......?

Incepand cu luna aprilie 2008 mi sa schimbat domeniul de activitate la firma la care eram si am fost pusa sa ma ocup de salariati(pontaje,calcul salarii,intocmire declaratii si depunerea acestora,contracte,etc),neavand la acea perioada nici o calificare in acest domeniu.
Am decis,pentru ca tot ocupam acest post sa urmez cursurile de calificare pentru IRU si ale programului de salarii in care lucram-WizSalary.
La data de o1.07.2008 am obtinut certificatul de calificare pentru pr.de salarii iar la 01.08.2008 pe cel de IRU.
Cu toate ca le-am prezentat la firma patronul stiind ca urmam acele cursurii,functia in C.M. mi-a ramas neschimbata, fiind aceea de Receptioner-Distribuitor.
Am o sg. intrebare:daca ocupam acel post si aveam si calificare pentru acesta,oare nu trebuia patronul sa-mi schimbe functia in C.M.?

multumesc

leonora

Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:21, 3 Octombrie 2009
leonora a scris:
[...] La data de o1.07.2008 am obtinut certificatul de calificare pentru pr.de salarii iar la 01.08.2008 pe cel de IRU.
Cu toate ca le-am prezentat la firma patronul stiind ca urmam acele cursurii,functia in C.M. mi-a ramas neschimbata, fiind aceea de Receptioner-Distribuitor.
Am o sg. intrebare:daca ocupam acel post si aveam si calificare pentru acesta,oare nu trebuia patronul sa-mi schimbe functia in C.M.? [...]


Daca functia in CM ti-a ramas neschimbata tu nu ocupai acel post. Doar ai "fost pusa sa [te ocupi] de salariati(pontaje,calcul salarii,intocmire declaratii si depunerea acestora,contracte,etc),neavand la acea perioada nici o calificare in acest domeniu".
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
Patronul trebuia sa schimbe incadrarea si salariul.Daca ati dus acte doveditoare in acest sens , mergeti si la I.T.M si vedeti ce se poate face. Nu este normal sa ramaneti cu acelasi salariu si cu aceeasi functie .
Conteaza si daca in organigrama firmei ers un asemenea post.
Ma intreb totusi, acele sarcini de serviciu, respectiv: pontaje, calcul salarii, intocmire declaratii si depunerea acestora, contracte in ce baza erau executate. Erau prevazute in fisa postului dvs sau printr-o dispozitie scrisa a conducerii? Sau le executati doar in baza intelegerii verbale cu angajatorul?
Pentru ca daca nu aveti ceva scris, puteti sa le refuzati....sau sa nu va asumati riscul acestora.
Am fost rautacios, insa am dreptate: maine, daca vrea, patronul poate sa puna pe oricine pe acel post pentru ca @leonora nu era numita acolo, chiar daca facea munca de IRU.
Am ocupat acest post in urma demisiei colegei mele care stiu ca ea avea in CM trecuta aceasta functie ca doar eu am fost la ITM pentru a incheia CIM al acelei persoane.
Nu a existat nici o dispozitie scrisa pe aceasta tema iar de fisa postului nici nu poate fii vorba.Totul sa petrecut verbal datorita crizei de timp in care ne aflam,fata dandu-si demisia fara a urma un preaviz.
De refuzat nu mai am ce sa refuz,urmand ca peste cateva zile sa intru in somaj (acum ma aflu in preaviz),patronul luand aceasta decizie datorita crizei economice,spune el,insa postul nu a fost desfiintat cum stiu eu ca ar fi legal la art.cu care urmeaza sa-mi incheie CIM art.65.alin.1.
De aceea as doream sa stiu daca este obligat cumva sa-mi incheeie CM cu functia ce am ocupat-o in final in aceasta firma avand in vedere ca am calificare de IRU obtinuta in perioada in care ocupam acest post.

Multumirii

leonora

Alte discuții în legătură

Pierdere loc de munca nicolcarmen nicolcarmen Lucrez in contabilitate si sunt in C.M. ,cand m-am prezentat sa-mi ridic salariu, directorul firmei unde lucrez mi-a adus la cunostiinta sa nu ma mai intorc ca ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca itm sa ceara obligatoriu cursul de inspector resurse umane? ovidiu7676 ovidiu7676 asta inseamna ca un economist va avea si un alt contract de munca cumul de functie resurse umane salarizare, respectiv chiar si un alt contract de munca ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)