avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Credit adeverinte false - consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Credit adeverinte false - consecinte

Buna,am o problema ,sunt acuzat ca am ajutat dverse persoane sa ia credit eu fiind functionar bancar,acele persoane a declrat ca le-am facut adeverinte si am luat bani de la ei.sunt in jur de 20 persoane.ce risc??? sunt la prima abatare.nu exista dovezi ca am luat bani sau ca eu am intocmit acele adeverinte.multumesc.contractele au fost semnate de catre clienti.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
aaabbbccc1, utilizator
Cel mai recent răspuns: pvstefanes , utilizator 09:31, 1 Februarie 2016
Avand in vedere situatia de fapt prezentata, se pot dispune masuri preventive.
Si eu sunt de parere ca se poate dispune arestarea preventiva daca ati fost functionar bancar si vor exista declaratii in sensul aratat de dvs.
Ar putea sa fie suficient pentru o arestare preventiva sau nu, in raport de intreg ansamblul probatoriu existent la dosar si a modului in care va veti apara.
Insa, daca 20 de persoane declara ceva este extrem de greu ca avocatul dvs. sa gaseasca argumente pertinente suficiente ca sa inlature 20 de declaratii care atesta acelasi lucru.

Pentru o aparare eficienta ar trebui sa incercati sa aveti propuse probe in aparare care sa poata duce un judecator impartial la concluzia ca situatia nu este suficient de clara pentru a se dispune o masura restrictiva de libertate si sa existe macar un licar ca ati putea fi nevinovat si sa se activeze prezumtia de nevinovatie.
Ar fi indicat ca si procurorul sa inteleaga ca nu ar fi sigur ca ati fi arestat si sa ezite sa va trimita la judecarea propunerii de arestare preventiva.

Daca au probe si nu recunoasteti nu va ajuta cu nimic.

S-ar putea dispune insa si un arest la domiciliu sau un control judiciar daca ati recunoaste insa trebuie sa vorbiti neaparat cu avocatul ca sa stabiliti ce sa faceti daca sunteti vinovat.

Ar putea sa va ajute foarte mult o plata din prejudiciul creat.

Cat priveste o pedeapsa cu suspendare depinde si cat este prejudiciul cauzat bancii.
Sanse insa ati avea la o pedeapsa cu suspendare daca prejudiciul nu este exorbitant...
Pai dumneata nu ne spui esentialul, daca ai facut cu adevarat acele adeverinte false si ai luat bani pentru asta sau nu! Findca este o mare diferenta intre o situatie si cealalta. Daca nu esti vinovat, vei obtine dreptatea oricat de greu va fi. Daca ai faptuit ceeace spun cele 20 de persoane, poti doar sa speri ca avand un superavocat vei obtine o pedeapsa cat mai blanda, etc, etc…Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de minori katy_katalina89 katy_katalina89 Buna ziua!am si eu o intrebare:daca o persoana minora intretine raporturi sexuale cu alta persoana minora poate fi acuzat de viol???raportul a fost intretinut ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)