Acum 2 saptamani , am incheiat cu un operator de telefonie mobila un contract valabil pe doi ani. Am luat si un telefon bonus ca deh , suna bine! Intre timp , mi-am dat seama ca serviciile de net si voce sunt net inferioare comparativ cu alti furnizori unde pretul este chiar si mai mic. Exista un termen in care pot renunta la abonament fara taxe sau penalizari?? Sau cum pot anula contractul cu costuri cat mai mici?
Multumesc!
Legea nr 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, sunt actele normative care va dau dreptul sa reziliati orice contract de telefonie mobila sau internet, fara a plati despagubiri pentru aceasta.
Daca firma de telefonie mobila sau internet refuza sa dea curs legii ,este necesar sa faceti plangere la Autoritatea pentru protectia Consumatorului sau sa ii actionati in instanta
Clientii operatorilor de telefonie pot rezilia contractul de telefonie mobila in cazul in care considera ca operatorul nu a respectat parametrii de calitate.