avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot renunta la abonamentul de telefonie mobila?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot renunta la abonamentul de telefonie mobila?

Acum 2 saptamani , am incheiat cu un operator de telefonie mobila un contract valabil pe doi ani. Am luat si un telefon bonus ca deh , suna bine! Intre timp , mi-am dat seama ca serviciile de net si voce sunt net inferioare comparativ cu alti furnizori unde pretul este chiar si mai mic. Exista un termen in care pot renunta la abonament fara taxe sau penalizari?? Sau cum pot anula contractul cu costuri cat mai mici?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:40, 27 Ianuarie 2016
Legea nr 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, sunt actele normative care va dau dreptul sa reziliati orice contract de telefonie mobila sau internet, fara a plati despagubiri pentru aceasta.
Daca firma de telefonie mobila sau internet refuza sa dea curs legii ,este necesar sa faceti plangere la Autoritatea pentru protectia Consumatorului sau sa ii actionati in instanta
Clientii operatorilor de telefonie pot rezilia contractul de telefonie mobila in cazul in care considera ca operatorul nu a respectat parametrii de calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)
Sticeva de noul proiect de lege prin care s-a scos taxa de reziliere inainte de terminarea unui contract daca a fost publicat in monitorul oficial?? ANNA DOBRESCU ANNA DOBRESCU Proiectul de Lege pentru modificarea art.84 din Legea nr.296/2004 privind Codul consumului şi a Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele ... (vezi toată discuția)
Legea privnd rezilierea contractelor telefonice ,( internet , etc ) nesecret33 nesecret33 a fost publicata in monitor ???? si care este art din lege care imi da voie sa reziliez contractul ???? am citit , dar termenii specifici nu ma lasa sa ... (vezi toată discuția)