Buna ziua! Anul acesta parintii mei au fost implicati intr-un accident in urma caruia tatal meu a decedat iar mama mea a fost ranita grav! mai exact ei se aflau intr-un atelaj cu tractiune animala, dimineata in jurul orei 04:30-05:00 , nu au avut pe ei vesete reflectorizante sau felinar, au avut insa pe spatele carutei triunghi reflectorizant si un numar de masina, tatal meu mergea pe langa caruta ,tinand de capastrul calului, iar mama mea se afla in caruta, erau trasi pe partea dreapta cu rotile din dreapta in afara carosabilului, din spate pe acelasi sens de mers au fost loviti de o masina,tatal meu a murit pe loc,lafel si calul, apelul la 112 s-a facut la ora 05:45 destul de tarziu de la impact, soferul care conducea masina nu a avut nevoie de ingrijiri medicale , masina acestuia s-a oprit la odistanta destul de mare de la impact, el nu a avut alcoolemie,si a declarat ca era singur in masina! El nu ne-a cautat si nu a incercat sa ia legatura cu noi ! As vrea sa stiu ce pedeapsa ar primii, ce trebuie sa fac? eu nu il pot ierta! In acest moment eu sunt studenta si nu am un sprijin financiar, tatal meu era cel care ma ajuta! Sper sa ma intelegeti ! imi cer scuze pentru greselile de ortografie, am scris in graba! va multumesc!
Buna seara,
In primul rand condoleante pentru pierderea suferita.
Este foarte important ce s-a stabilit in ancheta , a cui a fost vina.Poate fi vina soferului, vina parintilor dv ,sau culpa comuna. In cazul in care nu a fost vina exclusiva a parintilor, dv aveti dreptul la despagubire pe cale civila .la fel si mama dv are dreptul la despagubirea si pentru vatamarea suferita de dumneaei cat si opentru pierderea sotului.Faptul ca vonovatul ( daca instanta stabileste ca a fost vinovat) nu v-a cautat pana acum cu siguranta va raspunde in fata legii penale , iar din punct de vedere civil ,despagubirea va fi platita de asigurator
In mod normal, la cererea dvs., politia din comuna/ orasul unde s-a produs evenimentul trebuia sa va puna la dispozitie un exemplar din PV de cercetare a evenimentului.
Fiind vorba de un eveniment soldat cu victime, din care una decedata, trebuie cercetat de catre parchet/ politie.
Puteti depune sesizare la parchet, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa intrebati care este stadiul cercetarii evenimentului. Depinde si de data producerii evenimentului, fiind necesara o perioada de timp pentru cercetare.
Un prim pas ar fi sa solicitati IJP in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa dispuna politiei din comuna/ orasul unde s-a petrecut evenimentul, sa va puna la dispozitie un exemplar din PV de cercetare a evenimentului rutier produs.
Pedeapsa pentru sofer se va stabili de catre instanta de judecata, daca dosarul va ajunge in instanta, trimis de catre parchet.
Accidentul s-a produs pe data de 05.09.2015, in acest moment dosarul se afla la politie, am inteles ca trebuie dat la expertiza dupa care va intra in instanta! am angajat un avocat pentru mama mea, dar noi nu am mai avut anterior probleme cu legea si nu stim prea multe! Eu fiind totusi copil nu stiu exact ce am de facut, nu am frati, iar sprijinul cel mai mare era tatal meu, pe care azi nu il mai am, in suflet am un mare gol :(
Condoleante pentru pierderea suferita de dvs.
Va trebui sa asteptati depunerea raportului de expertiza si decizia procurorului referitoare la cazul respectiv.
In functie de concluziile expertizei, urmasii victimei vor fi convocati la parchet in perioada definitivarii cercetarii si dupa caz, vor fi informati asupra posibilitatii de a se constitui parte civila, respectiv vor fi intrebati ce suma considera necesar sa primeasca ca despagubire morala (in conditiile in care soferul a fost gasit raspunzator de producerea evenimentului).
In functie de concluziile expertizei, puteti deschide separat proces civil impotriva soferului (in conditiile in care acesta a fost gasit unic raspunzator de producerea evenimentului).
Accident mortal
ignatcatalin
Ma numesc ignat catalin, am 18 ani, sunt din voluntari jud if, si de curand s-a intamplat ceva ce mi-a marcat viata. Tatal meu, in varsta de 46 de ani, a avut ... (vezi toată discuția)