avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

O nepoate primea pensi de urmas dupa tatal ei decedat , a implinit 18 ani dar pentru-ca este inca in scoala a primit pensie pama luna trecuta cand ia fost oprita pentru-ca sa casatorit.Exista aceasta optiune in lege ca sa-i fie anulata pensia de urmas dupa casatorie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:08, 28 Ianuarie 2016
Legea 263/2010

ART. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

Daca se incadreaza in aliniatele a) sau b) atunci are dreptul la pensie de urmas.
Legea nu face trimitere la casatorie in cazul beneficiarului pensiei de urmas.
1. Pensia de urma se pierde in urma casatoriei numai de catre sotul supravietuitor nu si de catre copiii parintelui decedat.

2. Mergeti la Casa de Pensii si solicitati reluarea in plata a pensiei de urmas pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul salariu-pensie de urmas Luciana31 Luciana31 Buna ziua, Sunt interesata daca salariul se cumuleaza cu pensia de urmas. Mentionez ca lucrez in redactia unui ziar si am un contract de cesiune pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru copilul urmas sabina_nico sabina_nico buna,am si eu o intrebare!sunt in anul 3 de studii la o facultate din mures,anul acesta termin facultatea,as vrea sa va intreb daca continui studile masterale ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - pensie sau optiune pentru una din ele manoilaalexandru manoilaalexandru O persoana cu handicap din nastere, gr. 2 ( cu dizabilitati psihice, interzis judecatoresc ) care la aparitia OUG 6/2009 avea o pensie de invaliditate de 153 ... (vezi toată discuția)