avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Justitiabilii se intreaba: de ce...?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Justitiabilii se intreaba: de ce...?

INTREBARI ALE JUSTITIABILILOR :


-De ce Directia de Finante Publice - respectiv Ministerul Finantelor Publice - NU ARE CREDIBILITATE Iin instanta ?

-De ce legislatia din Romania este INTERPRETATA in instantele de judecata ?
-De ce legile nu sunt aplicabile sub egida Constitutiei Romaniei :"Nimeni nu este mai presus de lege " ...?
-De ce a fost infiintata structura Baroului de avocati / avocatii ....????? atata timp cat legile sunt organice si au fost adoptate conform prevederilor U.E......?
-De ce in instanta de judecata,avocatul platit de reclamant ori parat,sustine partea adversa in public ?(instanta , se face ca nu observa aceast fapt si hotaraste in favoarea celui unde exista "argumente" la dublu avocational).........De ce ...?????
-De ce exista la avocati/consdilieri juridici, secret profesional ??????
Avand in vedere faptul ca toate hotararile judecatoresti vor fi transparente public prin sistemul online,secretul profesional se rezuma doar la "tainele" si "tertipurile avocationale" folosite in scopul inducerii instantei in eroare pentru a obtine interese materiale.....sub forma de onorariu.........?????



-De ce procurorii nu audiaza petitionarul si faptuitorii anchetati de politie?
Rezolutia procurorilor este data in raportul "colaborarii" intense cu anchetatorul din cadrul Ministerului de interne-desi legea prevede altfel-.
De ce Prim Procurorii & Comisarii Sefi - NU cerceteaza si analizeaza sesizarile cetatenilor cu privire la ilegalitatile comise de subalterni.

(Nu am auzit inca ca o autoritate sa pedepseasca pe functionarii sai pentru abateri de la legislatia in vigoare.)

Angajatii din institutiile de autoritate au inamovibilitate autorizata de sefii institutiei ??????


Uneori(-caz cu dovezi-) subalternii sunt promovati atunci cand executa ordinul sefului de a oferi o solutie de acoperire a neregulilor si ilegalitatilor.

exemplu:- " actualul sef al D.G.F.P.Suceava a avut de rezolvat sesizari cu privire la activitatea ilicita a F.G.M-societate care a produs un prejudiciu grav statului si angajatilor ".
Pentru ca a "acoperit" totul si a "tolerat continuitatea infractiunilor",a fost numit seful administratiei de finante publice.

Interesant...nu-i asa ???

alt exemplu: "- un agent de politie de la sectia penala...B.....ARE DOSARUL PENAL....X-F.G.M-...IN CERCETARE.
In dosar se cere ca sa fie cercetati...x,y,z......(persoane cu rang inalt in functii publice si cu relatii sus puse -la nivel parlamentar ) .
Agentul,un tanar fara studii superioare,fiul unui politist aproape de pensionare - primeste ordin sa "rezolve dosarul "cat mai favorabil fata de faptuitorii care au comis infractiuni grave din punct de vedere legal.

Le rezolva......in colaborare cu procurorul care are in lucru dosarul.
Gasesc portitele ca sa-i scape pe autori,faptuitori,complici,tainuitori...etc.....prin incadrarea faptei la cea mai mediocra fapta comisa doar de cel mai "amarat inculpat".
Asa se intampla in Romania....si aceste facilitati aduc dezastrul in economie,in dreptul muncii,in fiscalitate...etc.

Agentul novice,dupa solutia data este promovat in functie (in prezent are deja functie de superior....Ce parere aveti ???.........si sa vedeti cat de mandru si falos este acest agent .... (sub varsta de 30 de ani ).Asa viitor asigurat de tata......si noroc de speta oferita ca "aranjament de promovare">>>>>>>

In raport de raspunsurile care ar trebui si argumentate,se pot efectua si schimbari in legislatia privind solutiile legale ale spetelor binedefinite create de insasi judecatorii si procurori.

Ce parere aveti ?

va multumesc anticipat pentru raspunsurile dv.

cu respect si consideratie ,
rodica_post



Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 11:04, 2 Noiembrie 2009
filipstelian a scris:

Intrebari interesanta,pertinente...probleme reale ale societasti in care traim...
Si eu ,ca si dvs. si marea majoritate a populatiei intreb...De ce in functii de conducere la unitatile bugetare sunt numiti oameni incompetenti,care nu au nici o legatura cu domeniul respectiv de activitate...?!
De ce ,cei care refuza sa adere la un partid sau altul ,trebuie sa suporte ifosele incompetentei sefului,numit pe criteriul politic ?!
Cind,dracului,vom scapa de acesti incompetenti si va triumfa adevarul si dreptatea in Romania ?!
Cind...??????????? !


Cand cei competenti, competenta capatata in scoala, vor fi majoritari. Cand scoala va scoate de pe bancile ei numai competente. Cand profesorii vor fi in majoritate atat de competenti, incat vor sti sa educe si sa formeze competente. Cand din faculatati vor iesi numai licentiati competenti. Vedeti asta la capatul tunelului? Suntem pierduti si nici macar nu stim de unde si de cand ni se trage.
Ce competenta,care competenta...?!
La Tulcea,institutia politiei este condusa de aproape 20 ani de ingineri metalurgisti si mai nou ,de ub vaporean...:D,iar serviciul cadre ,din aceeas institutie este condus de singurul prim secretar de UTC,care a primit grad dupa revolutie...:D
Despre ce vorbim si ce vrem de fapt...;)
rodica_post a scris:

=D>=D>=D>=D>=D>


Statul-problemă

Statul ajunge el însuşi să pună probleme economiei, prin blocajul financiar pe care îl creează, spune Pambuccian: „Prima criză a fost cea de cash bancar, a doua de cash operaţional. A treia, pe care deja o trăim şi noi, şi la rădăcina acestei crize este însuşi statul. Este blocajul financiar. Deja îl trăim şi-n foarte multe zone, la rădăcina blocajului financiar este statul”. Astfel, într-o asemenea perioadă, în care supravieţuirea este o reuşită, mediul de afaceri nu se mai gândeşte la profit ci la păstrarea afacerii pe linia de plutire, ajungem în situaţia în care cetăţeanul este mai solvabil decât statul.

Într-o asemenea fundătură, soluţia pe termen scurt poate fi impozitarea excesivă pentru a putea acoperi rapid neajunsurile, dar creând dezechilibre economice majore pe termen lung. O altă soluţie este reprezentată de relaxarea fiscală, pentru atragerea puţinelor investiţii disponibile încă pe piaţă şi relansarea consumului. Cu o cotă unică de 4% România ar deveni o destinaţie atractivă de afaceri, trasformându-ne astfel în ţara care ar putea chiar să profite de pe urma crizei.



Această măsură trebuie urmată de cea prin care statul să ia TVA la încasare, nu la facturare. Astfel, companiile nu mai sunt vlăguite de puţinii bani pe care îi au şi care sunt necesari menţinerii pe linia de plutire.



„Mai avem 4-5 ani până să ieşim din criză”

Ne mai aşteaptă o perioadă de scădere, crede Pambuccian. Momentul critic al depresiei, de la care puteam lua în calcul creşterea economică este, în opinia lui Pambuccian, cel în care criza banilor va atinge ultima redută a economiei: alimentaţia. Atunci când oamenii îşi vor reduce drastic cheltuielile cu mâncarea.

„Nu ieşim repede din chestia asta. Este logic ce spun. Legătura dintre descreşterea consumului şi disponibilizări, asta e cheia. Chestia asta se va tot duce până când se va stabiliza la un anumit nivel. De abia de acolo poate începe creştere. Care va fi nivelul, când va fi momentul acela? Momentul acela va fi când o să fie afectat producãtorul agricol. Până acolo o să meargă pârjolul acesta care este depresia economică pe care o trăim acum. Până atunci mai e mult. Eu cred că vom mai avea 4-5 ani de trăit aşa ceva”, analizează Pambuccian.

Viitorul se arată sumbru în continuare. Marele pericol este reprezentat de regimurile politice autoritare, care promit peste măsură pentru a atrage voturi, dar sunt incapabile să realizeze ceva. Mulţi dintre oameni vor crede deoarece speră ca visele îndeplinite pe credit să revină în actualitate.

„Este nevoie de un Copernic pentru economie”

În definitiv, soluţia este reprezentată de modificarea structurală a sistemului. Varujan Pambuccian dă exemplul lui Copernic, care a reuşit sã revoluţioneze astronomia modificând structural concepţiile. Până când nu se va întâmpla în economie ceva similar, nu se vor găsi decât soluţii alicabile pe termen scurt şi neviabile pe termen lung. Un moment plin de speranţã a fost întrunirea G20 de la Londra, când nu s-a modificat structural sistemul.

„Când Ptolemeu a fãcut sistemul geocentric, a plecat de la două ipoteze simple. Că planetele se mişcă pe cercuri, având centrul în centrul Pământului, şi că cercurile astea sunt descrise uniform. Modelul lui a funcţionat. A dat predicţie bună vreo 50 de ani. Dupã care nu a mai dat predicţie bună. Atunci, elevii lui au zis că sistemul era perfect, era cu cercuri, era foarte frumos... Dar era mai complicat decât s-a gândit el. Era primul pas.

De fapt, au spus ei, planetele se mişcă pe cercuri având centrul pe un cerc cu centrul în centrul Pãmântului. Adică au mai adãugat un cerc. Sistemul a dat o predicţie bună mai mult timp, dupã care iar nu a mai dat o predicţie corectă. ªi tot s-a adăugat, până se ajunsese la unele planete pe vremea lui Copernic care aveau 5-7 epiciclii din aceştia.
CAND VINE VORBA DE LEGI TOTUL PORNESTE DE ACOLO DE SUS...

De sus in jos....

Vorbind politic, simplu, de vrei sa ma-intelegi,
Parlamentarii nostri, sunt pusi sa faca legi.
Eu nu zic ca nu fac, dar, ce sa faci cu ele ?
De poezii, nu-s bune....si nici sa faci manele.

Si sunt atat de proaste, si-atat de circumspecte,
Ca nimeni, niciodata, nu poa'sa le respecte.
Cand ti-au facut o lege....parca-s cu destu-n gura.
Nu stiu dece nu iau, exemplu din natura.

Sa-ti dau eu unul, ma rog, daca se poate....
Conduci un avion, si asta nu-i pe roate.
Ai tras gresit de mansa si s-a oprit motorul,
In clipa urmatoare, ai terminat cu zborul.

O iei in jos.... ca vantul, nu stiu daca-intelegi ?
Si nu din intamplare, si-n baza unei legi.
Si-i lege, lege, lege, nu merge s-o'invartesti
Nu te mai iarta nimeni, daca-ai gresit, platesti.
Raspunsul , probabil , se gaseste in articolul Le Monde cu privire la Romania , in care se accentueaza , comunistii si ideiile comuniste inca sunt "in floare" in scumpa noastra tara nestingherit . Mai bine zis , aceeasi Marie , cu alta palarie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidator judiciar care refuza sa-si indeplineasca atributiile-credibilitate acordata de instanta in exces. rodica_post rodica_post atributiile unui lichidator /administrator judiciar desemnat de catre instanta de judecata conform legislatiei in vigoare - se rezuma in ... (vezi toată discuția)
Decizia ccr si moartea democratiei. Filip Alexandru Filip Alexandru Principiul ce separa un regim democratic de unul fascist ori comunist, este acela a separarii puterilor in stat: legislativ, executiv si judecatoresc. Ce se ... (vezi toată discuția)
Care este parerea dumneavoastra domnilor-doamnelor...? Lycidas Lycidas [b]1.)[/b] Traim intr-un stat democrat....???:sorry: [b]2.)[/b] Traim intr-un stat neo-comunist...???:sorry: [b]3.)[/b] Ori traim intr-un stat pe cale de ... (vezi toată discuția)