avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere drept de sedere prelungita
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere drept de sedere prelungita

Buna ziua!

Va rog frumos, care este cea mai buna solutie pentru urmatoarea situatie: viitorul meu sot este din Florida, US. Nu a fost aici, nici eu acolo.
Va veni in vizita in curand.
Doreste sa ramana peste cele 90 de zile in care are drept de sedere temporara.
a) Se va angaja aici la o firma cunoscuta de graphic-design.
b) Dorim sa ne casatorim in decursul celor 90 de zile.
c) Va locui in apartamentul meu proprietate.
Intrebari:
Se poate realiza casatoria, ce este necesar pentru asta?
Se poate angaja in decursul celor 90 de zile, ce presupune angajarea?
Acesti factori a,b,c sunt de ajuns pentru ca el sa obtina un drept de sedere prelungita, rezidenta si apoi cetatenia?
Ce pasi trebuie urmati?
Cunoasteti persoane straine venite din US aici? Doresc sa discutam, sa vad si prin ce au trecut altii.

Si inca ceva: nu dispune de asigurare medicala la el in tara, are vreo importanta? Sau este important doar sa aiba dovada platirii CAS aici, in urma angajarii?

Va multuesc foarte mult si astept cu incredere sfaturile d-vastra! :)

M. Cernat
Cel mai recent răspuns: Mariell , utilizator 18:42, 1 August 2009
Vedeti - ori.mai.gov.ro - site Oficiul Roman pentru Imigrari
1. In cazul casatoriei cu un strain, dosarul de acte necesare este mai stufos decat in cazul unei casatorii obisnuite, cu un sot roman. Sotul strain trebuie sa prezinte pasaportul, cu viza de sedere in Romania (valabil atat la depunerea actelor cat si la incheierea casatoriei), certificatul de nastere original si traducerea legalizata a acestuia, o declaratie autentificata la un notar public - din care sa rezulte datele de stare civila si faptul ca nu a mai fost casatorit (iar in cazul in care a mai fost casatorit, va prezenta certificatul de deces al fostului sot sau sentinta de divort, in original si traducere legalizata).

2. Pentru a munci in Romania este necesar sa obtina Autorizatie de munca eliberata de catre O.R.I. - Oficiul Roman pentru Imigrari.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte de pana acum! Las subiectul deschis pentru alte lamuriri de la cei care considera ca le pot oferi.
Va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre casatoria cu un cetatean strain Cnew Cnew vreau sa ma casatoresc in Romania, cu un cetatean strain, din afara UE, iar acesta nu dispune de nici un fel de viza. pot sa ma casatoresc cu el in Romania, el ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain non-u.e. danielaone danielaone Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs. Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care va veni aici in urma unei invitatii individuale, valabila 20 zile.As ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casatorie nikujj nikujj salut ma numesc ion am si eu o intrebare vreau sa ma casatoresc cu o rominca,de ce acte am nevoe eu fiind cetatean a republicii Moldova? si de ce acte are ... (vezi toată discuția)